Re: Sbírka listin - pokuta
Doporučuji zveřejnit a to dle zákona.
NKÚ se letos zaměřuje na kontrolu finančních úřadů a soudů, zda vyměřují pokuty dle zákona o účetnictví při nezveřejnění účetních závěrek.
http://www.nku.cz/scripts/rka/plan-kontrol.asp
Přehled kontrolních akcí zařazených do plánu kontrolní činnosti na rok 2012 - NKÚ
Příjmy státního rozpočtu plynoucí z pokut ukládaných územními finančními orgány podle zákona o účetnictví a soudy v souvislosti s vedením sbírky listin
blábolíte, zákonná povinnost je zákonná povinnost, lze ji změnit změnou zákona, ne kecáním o ničem. Je zajímavé, že specifikou českého naturelu je zákony obcházet, kritizovat, neplnit a zjišťovat, co se pak stane, místo toho, aby si každá firma uvědomila, že zákonnou povinnost musí splnit a pak jí nehrozí žádné sankce, pokuty a podobně, čímž Vaše plky jsou do ztracena.
Pajo blábolíte. Vám kdyby zákonem nařídili skočit z mostu tak skočíte?
Tušíte vůbec, že v zahraničí mají takové povinnosti zveřejňování pouze akciové společnosti kotované na burze?
Pokud se normální lidi neozvou proti zkorumpované vládě, neschopnému parlamentu a klimatologovi, tak bude vše při starém
Ale to nepochopíte, vy máte předpis a ten tupě plníme. I takový lidi existují.
Kolemjdoucí, vy rád přispíváte na různé servery.
Ale k věci:
Nikdo z nás profesionálů ( vy jste asi pouze poučený laik) by si nedovolil ( a profesně to ani nejde- hrozí pak žaloby pro zanedbání postupu "řádné a profesionální péče" v tom lepším případě) radit klientovi, že má postupovat mimo hranici zákona.
Vy asi naopak postupujete jinak - vaše riziko.
Neřídíte se zákony, tvrdíte, že je to nesmysl, v duchu myšlenky, co mě můžou, já jsem chytřejší, bohatší,vím víc ..... :-(
Tato diskuse mě už mockrát pomohla když jsem si nebyla jistá, či když jsem byla bezradná. Právě pája radí vždy dobře, Vaše politické příspěvky tu nemají co dělat, když máte to nutkání někoho přesvědčit, že jedině vy máte správný názor na dění kolem nás, použijte k tomu jinou diskusi .
>>>
>>>
>>>běžte se vycpat s vašimi kecy o volbách a kritice
>>>vlády, nikoho to nezajímá.
>>
>>Věcně argumentovat nedokážete, protože netušíte co se
>>děje v zahraničí. Tak si plňte ty nesmyslné předpisy,
>>to vás baví, co?
>>
>>K té zkorumpované vládě. Čtete vůbec noviny nebo jen
>>ty nesmyslné předpisy?
>>
>>Ale třeba ještě pochopíte. Přeji vám to.
>Kolemjdoucí, vy rád přispíváte na různé servery.
>Ale k věci:
>Nikdo z nás profesionálů ( vy jste asi pouze poučený
>laik) by si nedovolil ( a profesně to ani nejde- hrozí
>pak žaloby pro zanedbání postupu "řádné a
>profesionální péče" v tom lepším případě) radit klientovi, že má
>postupovat mimo hranici zákona.
>Vy asi naopak postupujete jinak - vaše riziko.
>Neřídíte se zákony, tvrdíte, že je to nesmysl, v
>duchu myšlenky, co mě můžou, já jsem chytřejší,
>bohatší,vím víc ..... :-(
nechte ho, jeho kecy nestají za reakci. Tady je odborná diskuze a ne místo, kde si nějaký ublížený chudáček bude plivat po vládě, čímž porušuje pravidla diskuze a navíc ještě propagovat volby, to už vůbec ne. Snad ho to přejde, protože jak koukám, tak skáče z příspěvku na příspěvek a pořád mele to samé.
Pájo, nejméně 3 členové Současné vlády odstoupili kvůli podezření z korupce.
Znovu opakuji, že v zahraničí publikují údaje v takovém rozsahu pouze společnosti kotované na burze a ne malá sro.
Máte něco konkrétního proti uvedeným faktům?
Bohužel u nás většina lidí sklopí uši a tupě plní příkazy vrchnosti. To je celé.
Profesionálko alen1,
O tom jak postupuji jsem tu nepsal. Pouze upozorňuji na nesmyslné předpisy. Klientům pouze popíšu výhody a nevýhody jednotlivých variant. Klient se rozhoduje sám a já jeho rozhodnutí ctím. Potom mu pomáhám v boji se státní mašinerií. Jde mi jen o osvětu. Asi netušíte co napáchaly poslední zákony mezi živnostníky.
Nebo se vám líbí zmatek podle zákona o zaměstnanosti, zákona o DPH, o zdravotních prohlídkách i na DPP atd.??
Jsem daňová poradkyně, takže souvislosti výhod ,nevýhod a zákonů musím znát velmi dobře. Netřeba o tom diskutovat.
Ale na osvětu si skutečně najděte jiný web :-). Pokud máte něco konkretního a přínosného k daním, právu, účetnictví, podnikání,apod. pak diskutujte, jinak na to tu není čas planě tlachat
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
23. 2. 2012 18:21
Prosím Vás, můžete mi sdělit, zda už jste jako firma pokutu za neuveřejnění údajů ve sbírce listin dostali a jakou?
My jsme v koncích.
Zveřejnění těchto až citlivých údajů nás dostalo do značných problémů a tak je rozhodně už zveřejňovat nebudeme.
Ale máme strach z pokuty.
Na druhou stranu - zveřejněním jsme ještě o víc přišli.