Re: Švarc systém - kontroly
Ano mohu potvrdit, kontroly již proběhli v Náchodě a v Opočně, kontroloři kontrolují - nelegální zaměstnávání cizinců, švarcsystém, pracovní smlouvy - zda splňují náležitosti dle zákona a odměňování dle z.č. 262/2006 Sb. zákoníku práce - na to speciálně upozorňuju, protože dle nařízení vlády 567/2006 Sb totiž na jednotlivé skupiny prací je stanovena jaká by měla být minimální mzda a o to těmto kontrolorům šlo.......... jinak upozorňuji aby zaměstnanci nosili do práce občasnké průkazy, pokud se nebudete schopni prokázat nějakými doklady, může Vám být uložena pokuta - v jedné firmě dostal zaměstnanec 2000,- !!!
Jaký dotazník, co chtějí vědět? Není to zase nějaká buzerace?To, že na každou práci je stanovena ne minimální, ale zručená mzda, to je jasné. Ale nemusí být přímo napsána v prac. smlouvě. Stejně mi nejde do hlavy, co vlastně kontrolují. Tak má u sebe prac. smlouvu, ale zda je všude hlášený (např. na ZP), tedy je za něho odváděné pojistné, to už nekontrolují? A sjednanou mzdu může také mít nějakou, ale jestli je opravdu tak placený včetně všech zákonných přípl. apod., to také nekontrolují? A nosit všechny doklady u sebe a pracovat ve špinavém prostředí nebo kde se musí velmi často ohýbat, to je tak akorát na to, aby je někde ztratil. Tak nechápu, co vlastně kontrolují. Bude zajímavé, když takto někde vyrazí do terénu, až jim nějaký zaměstnavatel dá fakturu za ztrátu času, když nemohli jeho zaměstnanci pracovat.
Tak jsem se konečně propracoval k tomu záznamu zpráv Primy, kde mluvil vedoucí inspektorů z OIP Hradec Králové, a vida, zase novinka: pravil že zam-ci ... musí mít u sebe pracovní smslouvu, dohodu o provedení práce nebo dohodu O PROVEDENÍ ČINNOSTI, to jsou mi věci, a to je vysoce postavený, velmi kvalifikovaný, znalý a proškolený pracovník inspektorátu práce.Fuj.
Dobry den,
nebylo by mozne alespon priblizit jakou formou byl dotaznik strukturovan? Respektive na co byl zameren?
Dozvedel jsem se, ze dotaznik je dostupny na internetu, ale bohuzel se mi jej nepodarilo dohledat. Nepodarilo se Vam to nahodou?
Dekuji, hezky den
>Dobry den,
>
>nebylo by mozne alespon priblizit jakou formou byl
>dotaznik strukturovan? Respektive na co byl zameren?
>
>Dozvedel jsem se, ze dotaznik je dostupny na
>internetu, ale bohuzel se mi jej nepodarilo dohledat.
>Nepodarilo se Vam to nahodou?
>
>Dekuji, hezky den
jaký dotazník máte na mysli, vůbec netuším, vo co go
>
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
26. 2. 2012 19:43
Dobrý den všem,
už jsem vkládám tento příspěvěk po třetí a naposledy.
Tak už tady máme první kontrolu na nelegální zaměstnávání a Švarc systém. Ve středu v Rychnově nad Kněžnou byla v nejmenované firmě kontrola. Přijeli, zastavili výrobu, všem lidem rozdali dotazník a pak si jednotlivé pracovníky zvali do auta a lustrovali. Udělili blokovou pokutu 240.000,- organizaci, že zaměstnanci neměli u sebe pracovní smlouvy.
O tom hovoří i ředitel OIP v H.K. v nedělních večerních zprávách 19.2. na P stopáž 8:25.
Mohu Vás požádat o Vaše názory a hlavně informaci jakým způsobem probíhají kontroly u Vás v kraji.
Děkuji všem