Re: EXEKUCE-Přednostní na výžívné - 3 dě
Stáhněte si program na výpočet srážky:
http://business.center.cz/business/diskuze/zprava.aspx?id=885360
Dotaz mi přijde zmatený - na začátku píšete, že je nařízena exekuce pro výživné (zřejmě výživné na 2 děti z předch. vztahu) a v závěru se ptáte na jistotu placení výživného pro tyto 2 děti. Pokud je nařízena exekuce pro výživné na 2 děti z předch. vztahu, zadejte do programu pouze 1 dítě a uvidíte srážku, jakou byste měla strhnout a po právní moci exepříkazu odvést. Společná domácnost není třeba, pouze existence vyživovaných osob.
On mi dotyčný, kterého se exekuce týče tvrdil, že jsem mu srazila hodně! Srazila jsem mu přednostní pohledávku 2/3 na výživné ( dvě děti z předchozího vztahu ) a on na to, že má soudem ještě vyměřené na tyto dvě děti alimenty a to celkem 4.000,-Kč měs. na obě, že to nemá z čeho zaplatit ( může to být pravda nemusí, ale pokud má tolik opravdu platit, tak mu toho moc nezůstane )!!!! Já přece neberu v potaz, kolik platí alimenty měs.!!! A tyto děti si ani nemůže uplatnit do nezabavitelných částek, jak jsem správně pochopila!!!
Jak se mám bránit?
Exekuce se vztahuje přeci nejen na dlužné, ale i běžné výživné!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Další závazky, které zam-ec má, vás nemusí zajímat, to by vám také mohl říci, že jste mu srazila hodně a on přijde o štamgastskou židli v hospodě !!!!!!!!!!!!!!!!! Všiml jsem si, že na vykřičnících ujíždíte, tak si pohled na ně užijte
Přeji dobrý den,
Vynechme následující diskuzi, která byl poněkud částečně mimo.
Prosím o doplnění:
Na ty dvě děti jste napsala, že jsou na jejich nároky exekuce. Máme tři možnosti
Jsou to právě ty dvě běžné měsíční výživné?
Nebo jsou to již předchozí dlužné výživné?
Pokud je to za dřívější dlužné výživné, má se splácet po měsíčních splátkách, nebo není určena částka, jak splácet?
Pokud neexistuje dřívější dluh? Proč by měla být totiž exekuce na výživné?
Je to skutečně exekuce? Není to jenom soudní rozhodnutí o výživném?
Děkuji za odpověď.
S přáním pěkného dne,
Pasternaková Marta, BOHEMIUS K.S.
výpočty srážek a další výpočty ve mzdách – BIUS M
Info@bohemius.cz,
www.bohemius.cz
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
27. 2. 2012 17:24
Dobrý den, prosím Vás o moc s výpočtem exekuce. Zaměstnanec má exekuci na přednostní pohledávku tj. výživné. Je rozvedený, má soudem vyměřené výživné na dvě děti a to dohromady 4.000,-Kč. Žije ve společné domácnosti s družkou s kterou má 1 dítě. Když mu počítám výši srážky ze mzdy, čistá mzda 16.320,-, kolik mohu dát do nezabavitelné částky na jednotlivce 5.814,33 a kolik na děti?? Má celkem tři děti!!! Co si mám od něj vyžádat k výpočtu srážky ( jak se mi prokáže, že žije ve společné domácnosti s družkou a s dítětem ?, vyžádat si rozhodnutí soudu, kde mu vyměřili výši měs. výživného na dvě děti, kde je jistota, že to výživné platí? )a kolik bude končná srážka na exekuci?
Děkuji MOC!!!!