Re: zahraniční stravné - 9 hodin v zahra
musíte si vzít ale správou novelu, která platí pro rok 2012
ZP zde je již upraven po novele. A když se podívám přímo do novely, tak kopíruji:
173. V § 170 odst. 3 větě první se slova „Zaměstnavatel poskytne zaměstnanci“ nahrazují
slovy „Zaměstnanci přísluší“ a číslo „12“ se nahrazuje číslem „18“, ve větě druhé se číslo „6“
nahrazuje číslem „12“ a číslo „12“ se nahrazuje číslem „18“, slova „v poloviční výši“ se
nahrazují slovy „ve výši dvou třetin“, slovo „čtvrtinové“ se zrušuje, za slovo „výši“ se vkládají
slova „jedné třetiny“ a na konci se doplňují slova „ , nebo déle než 5 hodin, pokud
zaměstnanci vznikne za cestu na území České republiky právo na stravné podle § 163 nebo §
176“.
>>>zpráva pro Janu
>>>
>>>3) Zaměstnanci přísluší zahraniční stravné ve výši
>>>základní sazby podle odstavce 2, jestliže doba
>>>strávená
>>>mimo území České republiky trvá v kalendářním dni
>>>déle
>>>než 18 hodin. Trvá-li tato doba déle než 12 hodin,
>>>nejvýše však 18 hodin, poskytne zaměstnavatel
>>>zaměstnanci
>>>zahraniční stravné ve výši dvou třetin této sazby
>>>zahraničního stravného, a ve výši jedné třetiny této
>>>sazby
>>>zahraničního stravného, trvá-li doba strávená mimo
>>>území České republiky 6 hodin a méně, avšak alespoň 1
>>>hodinu, nebo déle než 5 hodin, pokud zaměstnanci
>>>vznikne
>>>za cestu na území České republiky právo na stravné
>>>podle § 163 nebo § 176. Trvá-li doba strávená mimo
>>>území
>>>České republiky méně než 1 hodinu, zahraniční stravné
>>>se neposkytuje.
>>>
>>>
>>>takto je to v zákoně,
>>>
>>>tj.
>>>
>>>18 a více
>>>12-18
>>>1-6
>>>
>>>rozpětí mezi 6-12 není nikde upraveno,
>>>
>>>marušenka
>>>
>>a to máte zkopírované odkud? Když se podím do ZP zde
>>na liště, tak je tam místo vaší 6 čístlice 12
>
>mám to přímo ze sbírky zákonů , tj. novela je č.
>365/2011 Sb. - a vydaná sbírka platí, ne nějaký zákon na
>liště
>
>marušenka
- došlo ke změně časových hranic určujících výši základního nároku na cestovní náhrady. U pracovních cest nad 18 hodin je nyní nárok 100% základní sazby stravného (v roce 2011 byl plný nárok u pracovních cest nad 12 hodin), u pracovních cest nad 12 hodin až 18 hodin včetně je nyní nárok 2/3 základní sazby stravného (v roce 2011 byl krácený nárok 50% u hranice 6-12 hodin) a konečně u pracovních cest do 12 hodin (min. 1 hodina) je nyní nárok 1/3 základní sazby stravného (v roce 2011 byl krácený nárok 25% u hranice 1-6 hodin).
a nezapomente na kraceni stravneho
Za dobu strávenou mimo území České republiky se od 1. 1. 2012 poskytuje zahraniční stravné:
ve výši základní sazby, jestliže cesta trvá déle než 18 hodin,
ve 2/3 výši, jestliže pracovní cesta trvá déle než 12 hodin, nejvýše 18 hodin,
v 1/3 výši, jestliže pracovní cesta trvá 12 hodin a méně, avšak alespoň 1 hodinu, nebo déle než 5 hodin, pokud zaměstnanci vznikne za cestu na území ČR právo na tuzemské stravné.
já tam to rozpětí tedy vidím:
..jedné třetiny této sazby zahraničního stravného, trvá-li doba strávená mimo území České republiky 12 hodin a méně, avšak alespoň 1 hodinu, nebo déle než 5 hodin, pokud zaměstnanci vznikne za cestu na území České republiky právo na stravné podle § 163 nebo § 176.
Mě by spíš zajímalo to krácení, popř. účtování, viz můj dotaz v diskusi níže, jestli může někdo mrknout...
Těď tam je:
3) Zaměstnanci přísluší Zaměstnavatel poskytne zaměstnanci zahraniční stravné ve výši základní sazby podle odstavce 2, jestliže doba strávená mimo území České republiky trvá v kalendářním dni déle než 18 hodin. Trvá-li tato doba déle než 12 hodin, nejvýše však 18 hodin, poskytne zaměstnavatel zaměstnanci zahraniční stravné ve výši dvou třetin v poloviční výši této sazby zahraničního stravného, a ve čtvrtinové výši jedné třetiny této sazby zahraničního stravného, trvá-li doba strávená mimo území České republiky 12 hodin a méně, avšak alespoň 1 hodinu, nebo déle než 5 hodin, pokud zaměstnanci vznikne za cestu na území České republiky právo na stravné podle § 163 nebo § 176.
>>>>
>>>>>>m
>>>>>já tam to rozpětí tedy vidím:
>>>>>..jedné třetiny této sazby zahraničního stravného,
>>>>>trvá-li doba strávená mimo území České republiky 12
>>>>>hodin
>>>>>a méně, avšak alespoň 1 hodinu, nebo déle než 5
>>>>>hodin,
>>>>>pokud zaměstnanci vznikne za cestu na území České
>>>>>republiky právo na stravné podle § 163 nebo § 176.
>>>>>Mě by spíš zajímalo to krácení, popř. účtování, viz
>>>>>můj dotaz v diskusi níže, jestli může někdo
>>>>>mrknout...
>>>>
>>>>Pokud připustíme, že novelou se nahrazují všechny (a
>>>>nejen to první) číslo "6" číslem "12" ve větě druhé,
>>>>pak by to i dávalo smysl.
>>>>
>>>>Proč jsou tedy všechna úplná, která jsem viděl,
>>>>špatně
>>>>? Odkud ho máte
>>>Vy
>>>?
>>>>
>>>>
>>>>
>>>>
>>
>>http://portal.gov.cz/wps/portal/_s.155/701/.cmd/ad/.c/313/.ce/10821/.p/8411/_s.155/701?PC_8411_p=170&PC_8411_l=262/2006&PC_8411_ps=10#10821
>
>Děkuji za odkaz.
>Bohužel všechna úplná znění, která jsem viděl, nebyla
>ta správná.
>
>
>marušenko, tak jak to je ???
>
>
>
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
28. 2. 2012 10:13
zpráva pro Janu
3) Zaměstnanci přísluší zahraniční stravné ve výši základní sazby podle odstavce 2, jestliže doba strávená mimo území České republiky trvá v kalendářním dni déle než 18 hodin. Trvá-li tato doba déle než 12 hodin, nejvýše však 18 hodin, poskytne zaměstnavatel zaměstnanci zahraniční stravné ve výši dvou třetin této sazby zahraničního stravného, a ve výši jedné třetiny této sazby zahraničního stravného, trvá-li doba strávená mimo území České republiky 6 hodin a méně, avšak alespoň 1 hodinu, nebo déle než 5 hodin, pokud zaměstnanci vznikne za cestu na území České republiky právo na stravné podle § 163 nebo § 176. Trvá-li doba strávená mimo území České republiky méně než 1 hodinu, zahraniční stravné se neposkytuje.
takto je to v zákoně,
tj.
18 a více
12-18
1-6
rozpětí mezi 6-12 není nikde upraveno,
marušenka