Re: Zahr.stravné - účet z hotelu
No , na druhou stranu, kdo z nich snídani přiznával i když ji skutečně spapal ?
Mnoho hotelů poskytuje místo snídaně, pokud "nahlásíte" - balíčky´za předpl. jídla
Myslíte si, že to obstojí? když je v zákoně napsáno, že mu BYLO POSKYTNUTO zdarma jídlo. Já bych za toto byla vděčná, když bych jim nemusela to stravné krátit.
Taky si myslím, když to není napsáno na účtence z hotelu, tak co kdo komu dokáže, ale trošku mě zaráží slovo POSKYTNUTO.
Mně jen jde o to, jak se na to bude tvářit fin.úřad.
GFŘ - POSKYTNUTO - z jiného soudku, ale... my od 1.1.12 krátíme
K § 6 odst. 6
V případě, že zaměstnanci je poskytnuto bezplatně motorové vozidlo k používání pro služební i soukromé účely, považuje se za příjem zaměstnance částka ve výši 1 % vstupní ceny vozidla za každý i započatý kalendářní měsíc jeho poskytnutí. To znamená, že v daném případě není rozhodující skutečnost, zda je toto vozidlo zaměstnancem pro soukromé účely v daném kalendářním měsíci skutečně použito, a pro účely zdanění u zaměstnance zaměstnavatel tuto skutečnost nezkoumá.
Stačí jeden telefon, osobně neznám hotel bez snídaně. Výklad využil nevyužil se již roky nemění
př.
http://www.i-poradce.cz/SubPages/OtvorDokument/Clanok.aspx?idclanok=11078
Jen nebyla povinnost krátit, což od 1.1. "je" - případně nekrátit, ale přidanit
Pokud máte jeden CP s ubytováním za měsíc tak asi čert to vem, ale v případě častých cest, to může být docela pálka - za rok dva i tři
pokud nemáte na faktuře v hotelu uvedeno jídlo - včetně snídaně,
nekrátila bych, zvláště pokud nebylo skutečně využito.
text z výše uvedené inter. adresy- ...stravně se krátí úměrně, i když zaměstnanec předloží hotelový účet, s tím, že je na něm uvedeno pouze konstatování, že byla poskytnuta snídaně, bez uvedení přesně ceny, nebo snídaně s přesnou cenoul....
Řeším služebku do Číny, která trvala 3 týdny, ubytování v hotelu (snídaně samozřejmě byla), ale vzhledem k tomu, že zaměstnanec nadával, že oběd stál 400-500Kč, že tam bylo neuvěřitelně draho, tak nesouhlasí s krácením za snídani, protože tam jen na obědě a večeři nechal za ty tři týdny 13.000Kč. Argumentuje, kdo bude volat do Číny a ptát se, jestli mají snídaně - na hotelu, kde byl kolega se snídaně vůbec nedávaly. Samozřejmě tam byly ještě šílené pracovní podmínky, šílená zima, práce 10-12hodin denně, tak by to strádání chtěl alespoň zaplatit. Na účtence za hotel je pouze počet nocí a prádelna. Nejradši bych mu to dala celé, sazba pro Čínu je 40EUR, kapesné jsme také vždy dávali, protože opravdu ty naše služebky jsou hodně náročné - práce v ledových halách, kde se netopí, rozhýbání výrobních linek - programátoři.
Naše daňařka mi dnes také napsala, že "je tedy pravděpodobné, že to bude vykládáno tak, že pokud zaměstnavatel v podnik.sféře nebude provádět krácení stravného - zdanit daní z příjmů ze záv.č. A teď babo raď.
No pokud je to z Číny, tak mu asi proplaťte tak jak prohlásí. Náš zaměstnanec tam byl loni a byl nadšen jak je všude levno (snídani přiznal).Práce montéra je vždy těžší než vědce, ubytování asi nebude na stejné úrovni. P.S. - dovezl úžasný čaj, takový tady nekoupíte
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
29. 2. 2012 14:47
Mám dotaz ohledně zahraničního cesťáku. Zaměstnanec byl na služebce v Polsku, byl ubytován na hotelu 14 dní.
Na faktuře z hotelu není uvedena snídaně.
Mám dotaz, pokud zaměstnanec říká, že byl bez snídaně, protože odchází v 6hod do fabriky. Musím mu krátit stravné za poskytnuté stravné, které neměl?
Jde mi o větu v zákone POSKYTNUTÉ bezplatně jídlo (snídaně, oběd, večeře). Oni na tom hotelu asi poskytovali snídani, ale když on odchází v 6hod ráno, tak ještě ne.
Krátili by jste mu stravné za snídani? Děkuji za názor