Re: Změna pracovní náplně-zástup
>Dobrý den, zaměstnankyně (s jejím souhlasem ) byla
>převedena na jinou práci než má v prac.smlouvě jde o
>zástup za nemocnou kolegyni. ( z výroby na ostrahu ) Jak
>toto písemně ošetřit? Dodatek k pracovní smlouvě?
ANO,
Má to
>být pouze po dobu nemoci zastupované kolegyně a jde o
>méně kvalif.práci. Děkuji za odpověď.
Pájo prosím jak to pořešit v dodatku ? v dodatku by bylo že po dobu zástupu bude pracovat na ostraze př. od 9-12 hod a její mzda by činila ...Kč (zbytek by byla na svém místě)
Ona asi paní souhlasila protože si myslela že bude mít na ostraze placeno průměrným výdělkem. Jenže dosud to nikdo neřešil a teď to mám vyřešit já.
Průměr určitě ne, ale mzda odpovídající vykonávané práci. Řešila bych i dobu, na jakou se tato změna sjednává a zejména co bude vykonávat po uplynutí této dohodnuté doby. Vím, že nejsou totožné výklady na to, zda se po uplynutí doby, na kterou byla změna dohodnuta, automaticky vrací na původní práci (není to převedení, jak bylo zmíněno výše, ale dohoda o změně). Já sama nevidím důvod, proč by se automaticky mělo obnovit původní ujednání, ale je to věc názoru.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
1. 3. 2012 10:27
Dobrý den, zaměstnankyně (s jejím souhlasem ) byla převedena na jinou práci než má v prac.smlouvě jde o zástup za nemocnou kolegyni. ( z výroby na ostrahu ) Jak toto písemně ošetřit? Dodatek k pracovní smlouvě? Má to být pouze po dobu nemoci zastupované kolegyně a jde o méně kvalif.práci. Děkuji za odpověď.