Re: sleva na manželku - kontrola
Předpokládám, že víte, že podpora v nezaměstnanosti se do příjmu manželky také počítá.
Ano,vím. A ještě bych se chtěl zeptat pokud jsem byl zaměstnán a přiznání si dělám sám, protože musím dodanit životko. Dostal jsem v práci potvrzení o příjmech kde mám uplatněné dítě (na tom potvrzení na ř. 14) mám ho dát ještě do přiznání - daňové zvýhodnění nebo už nemůžu?
Uvedl jsem slevu na manželku ale špatně (jen 8. měsíců) takže teď to bude jinak.
vypočtená daň ř. 60 47115,-
mínus sleva ř. 64 23640,-a ř. 65a 24840,- na manželku celý rok.
daň po uplatnění slev bude nulová a potom si uplatňuji dítě 01 - 08/2011 (který mám napsaný v potvrzení na ř. 14 ale úhrn vyplacených bonusů mám 0,-) takže to bude 8.měsíců ř.72,75,77 bude 7736,- a dále na potvrzení mám záloha na dani zaplacenou 12814,- tzn. výsledek na ř. 91 - 20.550,-.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
1. 3. 2012 13:06
Dobrý den, chtěl bych se jen pro kontrolu zeptat pokud manželka byla za loňský rok do srpna nezaměstnaná a potom si nevydělala víc jak 68.000,- můžu si uplatnit slevu na celý rok anebo jen do toho 8. měsíce? Děkuji moc