Re: doba určitá
nerozumím tomu, ale asi ano, nechci přijít o práci ...tak mlčím a mlčet budu, ale opravdu nejsem zástup, prac.. sml prodlužovaná co rok. známá dělá účetní a říkala mi, že je to porušení zákonu. Mi se nechtělo věřit, že by s. sféra porušovala zákon .. myslela jsem,že je to u téhle sféry jiné ... asi není :-(
chápu, asi máte obavy
pokud máte známou účetní, tak snad se vyzná i v Zák. práce, takže Vám potvrdila, že dělají chybu
leda, že byste dělala něco, co je závislé na volbách, ale to nevím, jak je to tam uzákoněno (do politiky nedělám a nikdy se hrnout nebudu, ale je jasné, že ten, kdo vyhraje volby, dosadí "své" úředníky a pak se skončením úřadování odejdou)
dokud máte PS prodlužovanou (i když je to proti zákonu), ale jinak Vás to neomezuje v některých Vašich nárocích, právech (např. kdybyste chtěla sjednat hypotéku, tak tam by nastal problém, třeba máte nějaké "bonusy" jen pro PS na dobu neurčitou apod.), tak to zatím nechte
pokud by ale chtěli s Vámi skončit PP, protože končí PS na dobu určitou, pak byste se měla začít bránit a žádat výhody jako u PS na dobu neurčitou (tj. nárok na výp. lhůtu, odstupné apod.) - ale to je jen teoretická úvaha, když nevidím smlouvu
a
>>>>>říkala mi, že je to porušení zákonu. Mi se nechtělo
>>>>>věřit,
>>>>>že by s. sféra porušovala zákon .. myslela jsem,že je
>>>>>to u téhle sféry jiné ... asi není :-(
>>>>
>>>>Jakou máte funkci ?
>>>
>>>nechci takto veřejně, na meil bych napsala funkce =
>>>identita zaměstnavatele
>>
>>chápu, asi máte obavy
>>pokud máte známou účetní, tak snad se vyzná i v Zák.
>>práce, takže Vám potvrdila, že dělají chybu
>>leda, že byste dělala něco, co je závislé na volbách,
>>ale to nevím, jak je to tam uzákoněno (do politiky
>>nedělám a nikdy se hrnout nebudu, ale je jasné, že
>>ten,
>>kdo vyhraje volby, dosadí "své" úředníky a pak se
>>skončením úřadování odejdou)
>>dokud máte PS prodlužovanou (i když je to proti
>>zákonu), ale jinak Vás to neomezuje v některých
>>Vašich
>>nárocích, právech (např. kdybyste chtěla sjednat
>>hypotéku,
>>tak tam by nastal problém, třeba máte nějaké "bonusy"
>>jen pro PS na dobu neurčitou apod.), tak to zatím
>>nechte
>>pokud by ale chtěli s Vámi skončit PP, protože končí
>>PS na dobu určitou, pak byste se měla začít bránit a
>>žádat výhody jako u PS na dobu neurčitou (tj. nárok
>>na
>>výp. lhůtu, odstupné apod.) - ale to je jen
>>teoretická
>>úvaha, když nevidím smlouvu
>
>Moc Všem děkuji a přeji hezký den
Souhlasím s xy5 , pokud vám to nedělá potíže, nechejte to tak, pouze kdyby bylo na pořadu dne, že smlouvu neobnoví, pak bych vyrukovala se zákoníkem práce. Ale dnes je bordel i v tomto a i personalista ve státní správě dostane příkazy odporující zákoníku práce a když se ozve, že to tak dělat nebude - je mu většinou řečeno, že když ne on, tak rád to bude dělat někdo jiný. To je realita, bohužel ...
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
2. 3. 2012 7:19
Prosím pěkně , nevím zda můj zaměstanavatel postupuje správně. Zaměstnání ve státní sféře a pracovní smlouva již 5. rokem na dobu určitou? Lze to? Moc děkuji