Re: Třístranný obchod - výrobní firma
*** na faktuře je dodací adresa našeho zákazníka v Litvě a předávací protokol mezi těmi dvěma litevskými firmami, kde jsme sice uvedeni mi jako ve prospěch, ale převzal litevská firma :-), takže se to pozná. Na druhou stranu, pro mě tedy žádné úskalí a i kdybych dala + - nákup zboží z EU, tak i kdyby to bylo špatně,tak je pořád špatně jen 0 Kč :-)
Nechce se mi to v tom vrtat a upozorňovat Litevčani, že by tam mělo být DPH řešit to s nimi :-(
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
16. 3. 2012 13:51
Dobrý den,
jsme výrobní firma, plátce DPH v ČR která vyrábí zařízení pro odběratele v Litvě (plátce LT DPH).
Zakázka bude dokončena až v průběhu roku 2012, ale jedna součást zařízení byla objednána v Litvě, tj. našemu odběrateli v Litvě jiná litevská firma tuto součást dodala, vyzkoušeli ji, zda bude vyhovovat podmínkám její výroby a už si ji nechají (následně bude zabudována do našeho zařízení).
Jde mi o to, jak s DPH, protože nám samozřejmě přišla faktura bez litevského DPH, dát + - jako pořízení zboží z EU nebo doufám, že nám nevznikne povinnost se v Litvě registrovat a odvést litevské DPH :-(. My budeme fakturovat celé zařízení včetně této již dodané věci.
Dle mého názoru, měla litevská firma účtovat s jejich DPH (protože zboží zůstalo v Litvě). Takže já do DPH bych neměla dávat vůbec?
Děkuji.