Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
16. 3. 2012 15:43
Prosím o pomoc - mám vyfakturovat opravu chladírenských dveří - jedná se o výměnu dveří vč. seřízení. Nic se nebouralo. Tyto případy mám dva. Jeden pouze viz výše a u jednoho případu se měnil poškozený panel na stěně za nový. Jenom se to vyměnilo-opět se nic nebouralo.
Hledala jsem, hledala jsme a nejsem z toho moudrá. Je pravda že v 41-43 nic takového není, truhlářské práce to nejsou a pokud hledám v opravách tak nevím kam bych to strčila. Do ostatních zařízení?
Vím, že tady již diskuse na opravy dveří byly, hledala jsem i na netu ale názory se různí. Přikláněla bych se i k možnosti, že to vyfakturuji vč. daně jako opravu a v případě, že se protistrana ozve nebo by to bylo špatně udělám ODD.
Našla jsem i definici opravy ale je tam zase zmínka pokud nenejdete odkaz na skupinu 33 - no a jsem zase na začátku.
Např. oprava či výměna okenních kliček /dle nejčastějších dotazů ze stránek GFŘ/ je vč. DPH, tak jsem si říkala že oprava a výměna dveří by se na to mohlo hodit. Ale výměna zapuštěných pantů na vchodových dveřích budovy je v PDP - asi, že je ten pant spojený s budovou a musí už se bourat. Nebo servis a údržba dveřních zavíračů spojených se stavbou je v 81 - vč. DPH, oprava dveří-oprava toho samého zavírače je v PDP.
Díky za reakce