Re: ZoDP § 23odst3a) 12 prosím poradí mi
pokud tedy mám k 31.12.2011 závazek po splatnosti 34 měsíců - dodaním až v r.2012. chápu dobře? nebo je to k podání daňového přiznání tedy - to už bych ten závazek měla po splatnosti přes 36 měsíců, dnes si nějak sedím na vedení, tak se nezlobte a moc děkuji za pomoc
Re: ZoDP § 23odst3a) 12 prosím poradí mi
Pokud nemáte hospodářský rok, bere se stav k 31.12.2011, takže v r. 2011 dodaňovat nebudete.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
19. 3. 2012 10:35
Dobrý den,
prosím jak si mám vyložit toto:
Základ daně se zvyšuje - o částku neuhrazeného závazku zachyceného v účetnictví dlužníka odpovídajícího pohledávce, od jejíž splatnosti uplynulo 36 měsíců nebo se promlčela, a dále o částku závazku zachyceného v rozvaze, který zanikl jinak než jeho splněním, započtením, splynutím práva s povinností u jedné osoby, dohodou mezi věřitelem a dlužníkem, kterou se dosavadní závazek nahrazuje závazkem novým nebo narovnáním podle zvláštního právního předpisu.
Chápu dobře, že pokud mám v závazcích závazek 36 měsíců po splatnosti, musím navýšit o tuto částku základ daně? ( i když nemám pohledávku? )
děkuji za rady