Re: výpověď pro soustavné méně závažné
Neporušil hrubě, soustavně porušuje a jde mi o to, kdy přesně můžeme dát nejdříve výpověď a jestli si myslím správně, že musí být 2měsíční výpovědní doba? KDyž první dopis byl 15.2.2012, tak těch 6 měsíců končí 15.8.2012? A nebo se to počítá na celé měsíce, tedy až do konce měsíce 31.8.2012? A podle mě nejde dát okamžitá výpověď?
ne, okamžitá výpověď nejde. buď na něho zkusit bubáka, že dostane §53 nebo ať podepíše dohodu (i to někdy funguje). jinak musí běžet 2 měsíční výpovědní lhůta.
Pokud hrubě neporušil, ale porušuje soustavně, byl dvakrát upozorněn, nedošlo k nápravě, domnívám se, že je zde důvod pro okamžité zrušení pracovního poměru dle ZP. Záleží ovšem velmi na tom, o jaké konkrétně porušení se jednalo. Obraťte se s konkrétním dotazem na právníka.
>>>>Dobrý den, prosím Vás, když zaměstnanec dostal první
>>>>vytýkací dopis 15. 2. 2012 a druhý 11.4. 2012 s
>>>>možností výpovědi, tak výpověď pro soustavné méně
>>>>závažné
>>>>poruišování povinností vyplývající z právních
>>>>předpisů
>>>>je
>>>>možné dát nejdříve 1.9.2012, a nebo už 16. 8. 2012?
>>>>Domnívám se správně, že nejde dát okamžitá výpověď k
>>>>31. 8. 2012, jak mi to sem přinesl p. ředitel? Děkuji
>>>>za
>>>>co nejrychlejší odpověď.
>>>
>>>Tohle bych neriskovala, jelikož i když hrubě porušil,
>>>tak byste to museli uhrát na důvody uvedené u
>>>okamžitého zrušení pracovního poměru.
>>Neporušil hrubě, soustavně porušuje a jde mi o to,
>>kdy
>>přesně můžeme dát nejdříve výpověď a jestli si myslím
>>správně, že musí být 2měsíční výpovědní doba? KDyž
>>první dopis byl 15.2.2012, tak těch 6 měsíců končí
>>15.8.2012? A nebo se to počítá na celé měsíce, tedy až
>>do
>>konce měsíce 31.8.2012? A podle mě nejde dát okamžitá
>>výpověď?
>
>Pokud hrubě neporušil, ale porušuje soustavně, byl
>dvakrát upozorněn, nedošlo k nápravě, domnívám se, že je
>zde důvod pro okamžité zrušení pracovního poměru dle
>ZP. Záleží ovšem velmi na tom, o jaké konkrétně
>porušení se jednalo. Obraťte se s konkrétním dotazem na
Podle mě to není okamžité zrušení, jde podle mě jen o výpověď, tak by tam měla být 2 měsíční výpověď. Teď ale přesně nevím, jak přesně se počítá těch 6 měsíců §52 g). když první výtka 15. 2. tak jestli těch 6 měsíců končí 15. 8. a nebo se to bere na celé měsíce tedyf až do konce srpna. A výpověď lze dát tedy až 1. 9., kdy pak konec prac. poměru vychází až k poslednímu listopadu.
Chceme se ho rychle zbavit.
>právníka.
>>>>>Dobrý den, prosím Vás, když zaměstnanec dostal první
>>>>>vytýkací dopis 15. 2. 2012 a druhý 11.4. 2012 s
>>>>>možností výpovědi, tak výpověď pro soustavné méně
>>>>>závažné
>>>>>poruišování povinností vyplývající z právních
>>>>>předpisů
>>>>>je
>>>>>možné dát nejdříve 1.9.2012, a nebo už 16. 8. 2012?
>>>>>Domnívám se správně, že nejde dát okamžitá výpověď k
>>>>>31. 8. 2012, jak mi to sem přinesl p. ředitel? Děkuji
>>>>>za
>>>>>co nejrychlejší odpověď.
>>>>
>>>15.8.2012? A nebo se to počítá na celé měsíce, tedy
>>>až
>>>do
>>>konce měsíce 31.8.2012? A podle mě nejde dát okamžitá
>>>výpověď?
>>
>
>Chceme se ho rychle zbavit.
>
>
>>právníka.
g) jsou-li u zaměstnance dány důvody, pro které by s ním zaměstnavatel mohl okamžitě zrušit pracovní poměr, nebo pro závažné porušení povinnosti vyplývající z právních předpisů vztahujících se k zaměstnancem vykonávané práci; pro soustavné méně závažné porušování povinnosti vyplývající z právních předpisů vztahujících se k vykonávané práci je možné dát zaměstnanci výpověď, jestliže byl v době posledních 6 měsíců v souvislosti s porušením povinnosti vyplývající z právních předpisů vztahujících se k vykonávané práci písemně upozorněn na možnost výpovědi
Tedy za posledních 6 měsíců, a to byl, asi jste to špatně pochopila, naopak byste měli řešit věc co nejdříve, neboť pokud nastanou důvody pro výpověď dle par.52 odst. g, měla by být dána výpověď do dvou měsíců, nejpozději do jednoho roku od vzniku důvodů pro výpověď . Zákoník práce. Opakuji, nejlépe řešit s právníkem konkrétní případ, pokud se ho chcete opravdu zbavit a máte pro to objektivní důvody.
No tak teď jsem z toho už úplně popletená. Ředitel napsal výpověď , že prac. poměr skončí k 31. 8. a chce ji dát už teď zaměstnanci podepsat a to dle § 52 g). První výtka s možností výpovědi byla 15. 2. a druhá výtka 11. 4.2012. Je to tedy tak správně?
A co kdyby to dělal někdo , kdo tomu rozumí ? Ani ředitel, ani vy o tom nemáte ani páru, takže ať se nedostanete do pěkného maléru. Pokud dá teď výpověď, tak výpovědní doba začíná běžet od prvního dne následujícího měsíce a PP tedy končí 30.6.2012. Jakou lhůtu k nápravě nedostatků jste mu ve výtce dali ?
No to má být jako okamžité zrušení pracovního poměru. Tak se omlouvám.
Může být výpověď podaná tenhle měsíc a může v ní být napsáno, že pracovní poměr skončí až k 31. 8. 2012? Nevadí, že je to více jak 2 měsíce? Je platná taková výpověď. Našla jsem tu, že lze výpovědní dobu prodloužit smlouvou mezi zaměstnancem a zaměstnavatelem, ale je výpověď braná jako smlouva?
Pokud se chcete dohodnout na nějakém datumu, kdy má PP skončit, tak napište dohodu o ukončení PP. Ano, na dohodu musíte být 2 - musíte se dohodnout. Pokud chcete dát výpověď, pak je to Vaše rozhodnutí, souhlas zam-ce nepotřebujete (je to jednostranný akt). Hlavně nedávejte okamžitou výpověď nebo výpověď dohodou.
už si představuji chudinku mzdovku(neuražte se), která mimo své povinnosti musí řešit problémy ředitele(blba), který netuší, že exsituje nějaký ZP, doporučiji sdělit ředitelei, že je to problém, který nedokážete sama vyřešit a vyžádat si pomoc právníka(to bude rachot- kdo to zaplatí...atd.)znám z praxe.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
24. 4. 2012 11:58
Dobrý den, prosím Vás, když zaměstnanec dostal první vytýkací dopis 15. 2. 2012 a druhý 11.4. 2012 s možností výpovědi, tak výpověď pro soustavné méně závažné poruišování povinností vyplývající z právních předpisů je možné dát nejdříve 1.9.2012, a nebo už 16. 8. 2012? Domnívám se správně, že nejde dát okamžitá výpověď k 31. 8. 2012, jak mi to sem přinesl p. ředitel? Děkuji za co nejrychlejší odpověď.