Re: čerpání betonu PDP
jsme stavební firma a dostali jsme fakturu na čerpání betonu
fakturant, zde uvádí, že tato faktura je v řežimu PDP
měli jsme takovou fakturu minulý měsíc jen od jiného dodavatele, kde PDP nebyla
ověřovala jsem to zde - a bylo mi řečeno, že PDP ne
teď bych potřebovala odkaz, kde si to můžu ověřit nebo kde si to vyhledám, abych mohla argumentovat
děkuji
Pokud se jedná o samostatné čerpání bez dodávky betonu, měl by fakturovat v PDP.
Vzhledem k nejasnostem v této oblasti jsem posílala dotaz na GFŘ - cituji z odpovědi:"Přečerpání betonu přímo do místa uložení na stavbě je zatříděno do kódu 43 CZ-CPA a režim přenesení daňové povinnosti se uplatní". Následně jsem ještě požádala o zatřídění poradenské pracoviště (je to placená služba) - cituji z odpovědi: "Čerpání betonu, který je ve vlastnictví zákazníka, tj. čerpání betonu bez dodání betonu, bude, podle našeho názoru, betonářskou prací CZ-CPA subkategorie 43.99.40. U tohoto plnění se uplatní režim přenesení daňové povinnosti."
Mimochodem ještě jeden postřeh. V minulosti (cca rok 1995) bylo čerpání betonu zatříděno dle SKP jako 45.25.3 (ostatní betonářské práce, čili práce stavební). Toto zatřídění bylo všeobecně akceptováno, protože umožňovalo uplatnit sníženou sazbu DPH (tehdy 5%) na výstupu. Dle převodníku uvedeného na stránkách ČSÚ se toto zatřídění SKP převádí do CZ-CPA jako 43.99.40.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Stát zveřejnil maximální ceny paliv. Od zítřka nesmí pumpy zdražit nad limit
Finanční správa začíná vracet peníze. Podívejte se, kdy vám dorazí
Firmy narážejí v novém hlášení. Kvůli těmto chybám jim systém vrací podání
Historie čerpacích stanic: Víte, že než vznikly, prodávalo se palivo v lékárnách?
Další vysoká pokuta za švarcsystém, po programátorech si úřady vyšláply na kadeřnice
Konec drahého tankování? Vláda zavádí stropy a zlevňuje naftu
21. 6. 2012 10:24
čerpání betonu - je to přenesená daňová povinnost?
můžete mi napsat případně odkaz, kde si to můžů ověřit
díky