Re: Zdravotní pojištění
Odvod za dny zaměstnání musí být alespoň z poměrné částky minimální mzdy (8000 : 31 x 9 = 2323). Tzn. pokud si vydělá aspoň 2323 hrubého, nic se dopočítávat nebude. S kým jste prosím Vás na ZP mluvila, s vrátnou?
Re: Zdravotní pojištění
Moc Vám všem děkuji, už jsem si to vypočítala podle mzdové účetní. Nejnižší částka odvodu musí být 13,5% z částky 2323 Kč.Volala jsem do Prahy, paní mně řekla, že má na starosti evidenci pojištěnců a tudíž není účetní a nemůže mně odpovědět.
Strávila jsem na tom skoro celé dopoledne, řeším to poprvé, mzdy dělám teprve rok. Ještě prosím, pokud má paní zkrácenou pracovní dobu a nedosáhne minimální mzdu 8000,- Kč za měsíc a její hodinová mzda bude 49,- Kč, neporuší se zákon? ZP se samozřejmě odvede ve výši 1.080,- Kč.Děkuji
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
24. 10. 2012 13:05
Zaměstnanec bude mít smlouvu od 23.10.2012, do 22.10.2012 neměl žádného zaměstnavatele, nebyl evidován na ÚP. Na zdravotní pojištění budou odvody pouze z částky z hrubého příjmu za říjen nebo se budou muset dopočítávat do minimální mzdy? Na pojišťovně mně nedokázali odpovědět.Děkuji