Re: srážky na základě dohody
Ano, § 148/2 ZP umožňuje uzavřít dohodu o srážkách ze mzdy. Je sice v přímém rozporu s § 281 OSŘ, ale jde o pozdější a dle textu speciální právní úpravu k OSŘ.
http://business.center.cz/business/pravo/zakony/zakonik-prace/cast6h8.aspx
http://business.center.cz/business/pravo/zakony/osr/cast6h2.aspx
Aha, tak teď tomu tedy moc nerozumím, lze tedy srážet i když je to v rozporu, či je lepší, aby si to zaměstnanec platil sám, což on asi nechce, měl by to přes nás jednodušší ale nevím, jestli to tedy opravdu jde.
Moc Vám děkuji za radu. A exekutor nám pak pošle znovu, kolik máme ještě srážet? Já mám exekuci na 20000,-Kč budu srážet např. po 1000,- a zaměstnanec si něco bude platit sám ze svého účtu , takže pak mi exekutor např. po půl roce pošle, že zbývá zaplatit již jen 2000,-Kč vzhledem k tomu, že zaměstnanec si něco zaplatil?
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
29. 10. 2012 8:51
Dobrý den, mám zaměstnance, na kterého nám byla doručena nepřednostní exekuce a nabytí právní moci. Plat zaměstnance je ale poměrně nízký a jedna třetina bude dělat poměrně málo,např. 1100,-Kč. Zaměstnanec by chtěl, aby se mu v případě, že exekuční srážka bude měsíčně nižší než 2000,-Kč srážela na uvedenou exekuci více, než činní jedna třetina, tedy nejméně uvedené 2000,-Kč. Lze toto řešit dohodou o srážkách a případný rozdíl do výše dvou tisíc mu srážet na základě dohody o srážkách? Tedy exekuční srážka 1100,- Kč a srážka na základě dohody 900,- a odesílat tedy na účet exekutora z našeho účtu 2000,-Kč? Nejsem si jistá, zda je možné, aby zaměstnanci zůstalo méně než je základní nezabavitelná srážka. Moc děkuji za radu.