OT - Práva zaměstnavatele

• (neregistrovaný)

4. 11. 2012 13:21

Dobrý den,

snažila jsem se vyhledávat v obsahu zákoníku práce, leč je velmi obsáhlý, a mou konkrétní otázku zkrátka nezodpověděl.

Mám v práci určitý problém. Bude to znít možná hloupě, sama dost dobře nechápu jak se něco takového může ve 21. století dít, no přesto.

Můj přímý nadřízený, i vedení, nám v práci zakazuje mluvit, i se otáčet na židli. Ano, čtete dobře. Na mé otázky jak nám může něco takového zakázat, je mi dána odpověď buď "Nediskutujte o tom se mnou.", popř. "V práci jste od práce, ne od povídání.". Osobně mi to přijde opravdu šílené, jelikož se i na práci potřebuji domluvit s kolegy. Jistě, pracuji ve fabrice, ale i tam se potřebuji zeptat na informace potřebné k práci.
    Minulý pátek jsem si dovolila několikrát na židli otočit a promluvit, bylo mi velmi zvýšeným hlasem řečeno, že mi budou strženy peníze z výplaty, a mohu se těšit na další postihy. Zajímá mne, zda má zaměstnavatel vůbec na něco takového právo.

Děkuji.

PS: Nepracuji s nebezpečnými látkami, kde by hrozilo např. vdechnutí, popř. jiné nebezpečí.

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).