Re: OT - Práva zaměstnavatele
Nejprve Vám odpovím jako laik, ale se životními zkušenostmi: jedná se o bossing a pokud jste sama, kdo se tomu chce postavit a nejste dostatečně silná a odolná, tak moc šancí v praxi nemáte. Navíc, pokud to není chování jenom nejbližšího nadřízeného, ale celého vedení.
A za druhé si můžete přečíst tento článek:
http://www.epravo.cz/top/clanky/mobbing-a-bossing-cili-sikana-na-pracovisti-lze-se-proti-nim-branit-72092.html
Šijeme sedačky, takže žádné mluvení, žádné rádio a když potřebujeme jít 2x za směnu na záchod, tak šéfová chce potvrzení od lékaře, že musíme chodit na záchod vícekrát než jednou....každý se bojí ozvat, protože práce je málo a radši šikana než žádné peníze..........
když vidíme ty ženské na úřadech jak jsou spokojené...a to si ještě ztěžují
Jop, vidím to stejně. Navrhuji také se podívat na link od anonyma (díky ti).
http://www.epravo.cz/top/clanky/mobbing-a-bossing-cili-sikana-na-pracovisti-lze-se-proti-nim-branit-72092.html
Plus mne ještě napadl inspektorát práce. Hodně štěstí nám oběma. :-)
Dobrý den,
asi bych doporučila, pokud budete potřebovat něco probrat s kolegou, zajít za nadřízeným, vylíčit mu skutečnosti a buď to s Vámi vyřeší on, nebo ať to přetlumočí kolegovi a následně Vám sdělí kolegovo vyjádření. Ono by to možná nadřízeného za chvíli přestalo bavit dělat Vám tlumočníka.
Přeji Vám hodně zdaru v tomto nerovném souboji.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
4. 11. 2012 13:21
Dobrý den,
snažila jsem se vyhledávat v obsahu zákoníku práce, leč je velmi obsáhlý, a mou konkrétní otázku zkrátka nezodpověděl.
Mám v práci určitý problém. Bude to znít možná hloupě, sama dost dobře nechápu jak se něco takového může ve 21. století dít, no přesto.
Můj přímý nadřízený, i vedení, nám v práci zakazuje mluvit, i se otáčet na židli. Ano, čtete dobře. Na mé otázky jak nám může něco takového zakázat, je mi dána odpověď buď "Nediskutujte o tom se mnou.", popř. "V práci jste od práce, ne od povídání.". Osobně mi to přijde opravdu šílené, jelikož se i na práci potřebuji domluvit s kolegy. Jistě, pracuji ve fabrice, ale i tam se potřebuji zeptat na informace potřebné k práci.
Minulý pátek jsem si dovolila několikrát na židli otočit a promluvit, bylo mi velmi zvýšeným hlasem řečeno, že mi budou strženy peníze z výplaty, a mohu se těšit na další postihy. Zajímá mne, zda má zaměstnavatel vůbec na něco takového právo.
Děkuji.
PS: Nepracuji s nebezpečnými látkami, kde by hrozilo např. vdechnutí, popř. jiné nebezpečí.