Re: neomluvená absence u z-ce
co jiného by mu měl z-tel vykázat, když se zaměstnanec nenamáhal přijít do práce ? to mu přece musí být jasné, že bude mít áčka, když nechodil do práce, ne ?za 6 áček ho klidně z-tel může vyhodit z práce i v době prac.neschopnosti, pouze mu to musí včas dát vědět.
Re: neomluvená absence u z-ce
Děkuji. Vím, že soudy uznávají alespoň týden neomluvené absence pro áčka a hrubé porušení, mně spíš šlo o to, zda nemá z-tel nějakou lhůtu pro předání vytýkacího dopisu, domnívala jsem se, že ano, aby pak vytýkací dopis měl nějakou váhu pro případné další řízení v budoucnu ... Z-ec zatím pracoval dobře, proto z-tel nepřistoupil na hrubé porušení a okamžitý vyhazov.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
6. 11. 2012 15:54
Dobrý den, zaměstnanec marodil od října, 5.11. poslal po kolegovi ukončení PN k 19.10. a další nemoc od 30.10. s lístkem na peníze do 31.10.2012, tzn. že dále marodí. Bohužel týden mezi těmito nemocemi měl nastoupit do zaměstnání a nenastoupil, z-tele nekontaktoval, z-tel mu udělil 6 neomluvených absencí a připravovala jsem výtýkací dopis - z-tel požadoval méně závažné porušení s upozorněním na výpověď. Tím to zvadlo, vedoucí si výtku nechal u sebe a čeká až z-ec přijde po nemoci. Domnívám se, že by tento vytýkací dopis měl z-tel předat z-ci a pokud nemůže osobně, měl by zaslat na doručenku poštou. Přijde mi přinejmenším zvláštní, že z-tel vykázal áčka, bude zúčtována mzda a zaměstnanci toto nesdělil. Má z-tel nějakou lhůtu, dokdy musí z-ci sdělit, že mu udělil neomluvenou absenci anebo vážně může vedoucí počkat, až se z-ec "vymarodí" - přijde mi to divné ... Mám za to, že bude marodit déle, můžete prosím odpovědět ?
Proslýchá se, že má z-ec problémy, chystá se na něho exekutor.