Re: Čech zaměstnání na Slovensku
Já vám mohu říci, jak to mám já, pracuji také na Slovensku a nejsem rezident, bydlím tedy v ČR.
ZP mám na Slovensku, od ní mám také mezinárodní průkaz pojištěnce, který zaručuje plnou péči na SK a "nezbytnou" v ostatních zemích. Od české pojišťovny pak mám žlutou kartičku pojištěnce, která mi zaručuje plnou péči v ČR. Vyřízení ani moc dlouho netrvalo, kartička ale platí jen rok (ta žlutá), tak si hlídejte platnost. Pojišťovna by ji měla poslat automaticky, ale mně ji třeba letos VZP neposlala, tak jsem je musel nahánět.
Odpracovaná doba se do důchodu počítá, pokud vím.
Re: Čech zaměstnání na Slovensku
Ano, zaměstnavatel vám dá čistou mzdu po všech odvodech a daních, které odvádí on za sebe i za vás. Na Slovensku samozřejmě.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
14. 11. 2012 9:03
Dobrý den, prosím Vás o radu. Budu od 1.12.2012 zaměstnán na Slovensku pro Rakouskou firmu. Můžete mi prosím poradit, co mě čeká ohledně ZP a SOC POJ? Zaměstnavatel jej za mě bude hradit na Slovensku takže budu účasten na ZP na Slovensku? A co se Soc. poj v Čechách - bude se mi to počítat na důchod? Prosím Vás o Vaše zkušenosti.