Re: DoPČ-MR a náhr.za nemoc
Napsala bych " rozsah práce je dle potřeb zaměstnavatele, maximálně 20 h týdně". A odměňování dát hodinové.
Ale ohledně poskytování náhrad v případě nemoci tam nemůžete dopředu nic psát. U DPČ není povinnost předem rozvrhovat směny, ale v případě, že zaměstnanec onemocní, musíte rozvrh v prvních 3 týdnech nemoci udělat. No tak ho uděláte tak, že zrovna žádné směny mít neměl.
Děkuji za odpověď, já jsem právě četla, že zákon zaměstnavateli ukládá, aby pro účely poskytování náhrady odměny předem určil zaměstnanci rozvržení týdenní pracovní doby do směn a že se to řeší fiktivním rozvžením neboť musí být stanoven předem, tj. před vznikem dočasné pracovní neschopnosti.
Tak nemusí? Děkuji
Špatně čtete nebo jsem se špatně vyjádřila. Vždyť přece píšu, že v případě onemocnění ten rozvrh musíte udělat. U DPČ, kdy chodí na zavolání dle potřeby ani nemůže být ten rozvrh dán pevně předem, a už vůbec ne na 3 týdny dopředu před začátkem nemoci, vždyť ani nemůže nikdo vědět, kdy nemoc začne. No a některé firmy to řeší tak, že když onemocní pracující na DPČ, který pracuje dle potřeb zaměstnavatele, tak zrovna jak naschvál neměl jít pracovat.
Třeba k tomu ještě někdo něco napíše.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
14. 11. 2012 15:57
Dobrý den,
prosím o radu, jak mám v DoPČ formulovat odstavec ohledně poskytování náhrad, kdyby zam-nec onemocněl.
Máme sepisovat DoPČ-zam.malého rozsahu. Tzn., že nebude mít rozvrženou prac. dobu.
A ještě pro jistotu - je tato formulace v pořádku, aby se jednalo o MR? - Sjednaný rozsah práce je dohodou na nepravidelnou výpomoc dle potřeb zaměstnavatele.
Děkuji všem a přeji pěkný podvečer