Re: daňové zvýhodnění dítě-přerušení stu
roční zúčtování neslouží k opravám, opravit musíte v nejbližší výplatě. Spočítáte, jak mělo být správně a zaměstnanci srazíte daň správně.
V lednu budete potřebovat potvrzení o studiu - nové (přece to, že má přerušení studia, neznamená, že v lednu bude opravdu studovat).
Děkuji za odpověď. A jak je to prosím s uplatněním toho zvýhodnění na dítě za červenec, když přerušil studium od 3.7.2013 (zaměstananec mi v říjnu řekl, že až od září, ale papír říká něco jiného), můžu uplatnit celých 1117,- Kč za té 2 dni studia v červenci?? A pak, ak bude pokračovat v studiu od toho 8.1.2014, můžu uplatnit daň.zvýhodnění na leden??
za červenec daňové zvýhodnění uplatnit můžete, protože k 1. byl student. Pokud bude studovat v lednu, uplatníte i za leden
Renata vám psala, že uplatníte i za leden. U všech slev platí, že rozhoduje stav k 1. dni v měsíci, ale u daňového zvýhodnění je to jinak.
§ 35 c)
"Daňové zvýhodnění lze uplatnit již v kalendářním měsíci, ve kterém se dítě narodilo, nebo ve kterém začíná soustavná příprava dítěte na budoucí povolání"
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Zaměstnavatelé musí do konce dubna dohlásit informace o zaměstnancích
Důchody porostou seniorům rychleji, projeví se to však zřejmě až v roce 2029
Padesát tisíc jako základ? Výpočet důstojné mzdy rozvířil sítě, lidé mluví o výsměchu
Zvláštní zkrat ministerstva, postavit si hlavu u zdravotních benefitů je absurdní
Stát označuje nové hlášení za stabilní, firmy ale hlásí chyby a chaos
Nevinný prodej domácí slivovice může skončit likvidační pokutou
5. 11. 2013 14:31
Dobrý den, prosím o radu, zaměstnanec má syna na VŠ. Začátkem října mi řekl, že syn přerušil studium, požádala jsem ho o rozhodnutí z VŠ, donesl mi ho a je na něm přerušení od 3.7.2013 do 8.1.2014. Protože náš zaměstnanec mi o tom řekl až v říjnu, daň. zvýhodnění jsem neuplatnila od září, ale můžu mu ho ještě uplatnit za červenec a co s tím srpnem? Asi se to musí upravit až v ročním zůčtování že? a jak postupovat pak v lednu, můžem na základě tohoto dokumentu s podpisem děkana automaticky uplatňovat od ledna zvýhodnění, nebo budu opět potřebovat nové potvrzení?
Za veškerou pomoc děkuji.
Aja