Re: přijaté zboží z EU, kurz?
Ze Slovenska, je to jakýsi poplatek, že může používat razidlo na palety s certifik. označením...bude to pravidelně.Přímo je tam psáno, že se jedná o službu. Přijde zálohová fa v EUR, pak to zaplatí z korunového účtu banky a pak dorazí daňový doklad. Je to u DE, takže kurz. rozdíly se tam snad nepočítají....jv
Re: přijaté zboží z EU, kurz?
v DE nejsou kurzové rozdíly
do přiznání k DPH kurzem, kdy dodavatel přijal vaši platbu (ale ten vy přesně neznáte, pokud nevystavuje DD k přijaté platbě), zkuste se domluvit, zda by vám nemohl posílat DD s datem dle §19 odst. 4 slov. ZDPH (Ak je platba prijatá pred dodaním tovaru alebo služby, vzniká daňová povinnosť z prijatej platby dňom prijatia platby)
nebo můžete používat pevný měsíční kurz, a pokud úhrada není zrovna poslední den v měsíci, tak by to měl být ten správný kurz
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Zaměstnavatelé musí do konce dubna dohlásit informace o zaměstnancích
Důchody porostou seniorům rychleji, projeví se to však zřejmě až v roce 2029
Padesát tisíc jako základ? Výpočet důstojné mzdy rozvířil sítě, lidé mluví o výsměchu
Zvláštní zkrat ministerstva, postavit si hlavu u zdravotních benefitů je absurdní
Stát označuje nové hlášení za stabilní, firmy ale hlásí chyby a chaos
Nevinný prodej domácí slivovice může skončit likvidační pokutou
20. 11. 2013 7:38
Dobrý den, mám zálohovou fakturu, nyní dorazil daňový doklad, vše jsem spárovala, provedla reverse charge a poradkyně mi řekla, že používá kurz dne, kdy jsme fakturu skutečně přijali. V diskuzích čtu, že je to kruz dne kdy byla služba či zboží poskytnuto....poradíte mi?Ať to nemám špatně. U přijatých služeb i zboží se souhrné hlášení na FÚ nepodává, že?Jen u poskytnutých...děkuji jv