Re: Náhrada ztráty na výdělku - výpočet
>>Prosím o radu ohledně náhrady ztráty na výdělku po
>>skončení pracovní neschopnosti vzniklé prac.úrazem.
>>Pro
>>výpočet průměrného výdělku rozhodného pro výpočet
>>náhrady použiji hrubou mzdu za příslušné kalendářní
>>čtvrtletí zvýšenou o 450,- Kč a vydělím odpracovanými
>>dny v
>>tomto čtvrtletí. Ale našla jsem si nařízení vlády
>>č.67/2005 ze dne 12.1.2005, ve kterém se píše, že
>>takto
>>vypočítaný průměrný výdělek se ještě zvyšuje o 5,4%.
>>Nerozumím jednomu: V §3 tohoto nařízení se píše, že
>>úprava
>>náhrady o 5,4% se neprovede, vznikl-li nárok na
>>náhradu po 31.12.2004. Mám tomu rozumět tak, že když
>>se
>>pracovní úraz stal v 7/2005 tak se ho toto nařízení
>>vlády
>>netýká? Prosím poraďte.
Odškodňuji jednorázově po ukončení pracovní neschopnosti (21.8.2005).
>
>odškodňujete puze jednorázově?
takže vemte průměr pro dovolenou z předcházejícího čtvrtletí před čtvrtl.kdy začala nemocenská z důvodu pr.úrazu - spočtěte pracovní dny,které zameškal pro úraz v době nemoci a vynásobte -zjistíte hrubý výdělek
odečtete od něj vyplacené nem.dávky za prac.úraz a dostanete rozdíl na ztrátě na výdělku za dobu nemoci z důvodu pr.úrazu
připočtěte bolestné body x 120 Kč
příp.poplatek lékaři za vypsání bodového ohodnocení a to vše dohromady bude částkou uplatňovanou po pojišťovně...
v § 2 máte napsáno, že se toto nařízení netýká odškodňování pr.úrazů po 31.12.2004 - toto nařízení se týká vlastně odškodňování - vyplácení tzv.doplatků, kdy z důvodu pr.úrazu někdo již nemůže vykonávat nadále práci,kterou dělal před úrazem a fima - pojišťovna mu doplácí měsíčně do výše před úrazem, vychází se z výdělků před úrazem a protože to jsou starší odškodnění před x lety tak se náhrada valorizuje % sazbou tak, jak se zvyšuje i prům.mzda...
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
30. 8. 2005 7:25
Prosím o radu ohledně náhrady ztráty na výdělku po skončení pracovní neschopnosti vzniklé prac.úrazem. Pro výpočet průměrného výdělku rozhodného pro výpočet náhrady použiji hrubou mzdu za příslušné kalendářní čtvrtletí zvýšenou o 450,- Kč a vydělím odpracovanými dny v tomto čtvrtletí. Ale našla jsem si nařízení vlády č.67/2005 ze dne 12.1.2005, ve kterém se píše, že takto vypočítaný průměrný výdělek se ještě zvyšuje o 5,4%. Nerozumím jednomu: V §3 tohoto nařízení se píše, že úprava náhrady o 5,4% se neprovede, vznikl-li nárok na náhradu po 31.12.2004. Mám tomu rozumět tak, že když se pracovní úraz stal v 7/2005 tak se ho toto nařízení vlády netýká? Prosím poraďte.