Re: Dodání zboží z prouštěného do oběhu
Zkušenosti s tímto tedy nemám,ale myslím, že v tomto případě je to pro Vás už pořízení zboží z EU, jak se uvádí výše Holandsko do ČR a pokud nemáte DD a zboží jste obdrželi, tak dle §25,odst.1b) jste měli k 15.dni následujícího měsíce, který následuje po měsíci, v němž jste dostali zboží, přiznat DPH pouze na výstupu a na vstupu můžete, až si seženete DD.
Asi bych s tím neotálela a nějakým způsobem se pokusila získat fakturu z Holandska a také bych určitě zavolala na FU, nevím, jak Váš, ale já nemohu na ten náš dopustit. Jsou tam v tomto směru rozumní lidé.
Ale čím dřív, tím líp:-)
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
8. 9. 2005 10:50
v prosinci 2004 jsme dostali zboží od dodavatele z USA, propuštěné do oběhu v Holandsku - od holandské firmy mám pouze dopis s uvedením že na jejich VAT bylo zboží (celá zásilka ) propuštěno. Fakturu na naši část zboží jsme dostali od dodavatele z USA. V prosinci jsem na radu jednoho daň. poradce neodvedla a ani nenárokovala DPH, protože daňový doklad z EU není a pro nás to nebylo zdanitelné plnění. Nyní jsem se po přečtení článku o dovozu a vývozu zboží k tomuto případu opět vrátila, protože mám stále pochybnosti o mém řešení dodávky . Má někdo s takovýma dodávka zkušenosti - co s DPH?
Děkuji za případný zájem a názor