Snížení plat.výměru při změně prac.smlou

• (neregistrovaný)

8. 9. 2005 13:13

Dobrý den, Chtěl bych se zeptat, jaké mám práva v následujícím případě. Momentálně pracuji na vedoucí funkci a zaměstnavatel přijmul na mou pracovní pozici jiného zaměstnance. Po dobu 3 měsíců jsme tuto funkci vykonávali společně. Ve výkonu své funkce jsem přitom nebyl nikdy postižen snížením prémií ani se mnou nebyl veden kritický pohovor a také jsem nedostal vytýkací dopis. Nyní mi zaměstnavatel nabízí nižší post a s tím i nižší platový výměr. Výše tohoto platového výměru však není pro mne dostačující.
    Můj návrh na jinou výši nebyl akceptován. Chci se tedy zeptat, jestli mě zaměstnavatel může převést na nižší funkci bez mého souhlasu nebo jestli tak může učinit jen na omezenou dobu a jestli tak musí učinit písemně? Dále by mne zajímalo jestliže se nedohodnem na změně smlouvy z důvodu výše platu a budou mi chtít dát výpověď, jestli jsou povinni mi dát 2-měsíční výpovědní lhůtu a odstupné a v jaké výši, když jsem nijak neporušil své pracovní povinnosti?
    Děkuji předem za odpověď.

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 8. 9. 2005 14:11

Anonymní (neregistrovaný)

Re: Snížení plat.výměru při změně prac.s
      pokud máte prac.zařazení a výši platu v pr.smlouvě musíte oba souhlasit....jinak nadbytečnoust a odstupné...

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).