Re: Výpověď - ze strany zaměstnavatele
pokud podepíšeme dohodu, na odstupné nárok tedy asi nemám, muselo by to být formou odměny? pokud nepřistoupím na dohodu, jak pokračovat?
Ale tak - dejme tomu, že zaměstnavatel má 2 administrativní místa. Na jednom je tato paní, na druhém ta nová paní (která zatím pochopitelně dělala práci i za tu nemocnou). A on se rozhodl udělat organizační změnu a to první pracovní místo zrušit. Dohodnou se na ukončení z důvodu nadbytečnosti a dostane odstupné.
Odstupné by Vám náleželo, pokud by Vám dal výpověď z důvodu nadbytečnosti (tzn. nejprve by běžela výpovědní doba, kterou byste odpracovala nebo by Vám platil náhradu mzdy - to by záleželo na tom, k jakému datu zrušil Vaše pracovní místo) nebo kdybyste se na ukončení dohodli z důvodu nadbytečnosti (pak by poměr skončil dohodnutým dnem). V té dohodě byste mohla zkusit dohodnout si odstupné vyšší než zákonné - v poměru jste od června, čili méně než rok, takže ze zákona byste měla odstupné jednoměsíční.
Dohoda o provedení práce se nepočítá.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Stát zveřejnil maximální ceny paliv. Od zítřka nesmí pumpy zdražit nad limit
Finanční správa začíná vracet peníze. Podívejte se, kdy vám dorazí
Firmy narážejí v novém hlášení. Kvůli těmto chybám jim systém vrací podání
Historie čerpacích stanic: Víte, že než vznikly, prodávalo se palivo v lékárnách?
Další vysoká pokuta za švarcsystém, po programátorech si úřady vyšláply na kadeřnice
Konec drahého tankování? Vláda zavádí stropy a zlevňuje naftu
4. 1. 2017 11:08
V říjnu jsem začala marodit, v prosinci jsem volala, že se vrátím do práce, ale zaměstnavatel mi řekl, že pro mě už nemá místo (našel si jinou pracovnici).Jedná se o administrativní práci. pracuji na 0,5 úvazku, smlouvu mám od června 2016 - do prosince 2017 předtím jsem pracovala u téže firmy na dohodu o provedení práce. Zaměstnavatel mi chce dát odstupné, mám na nějaké nárok?