Re: Prohlášení poplatníka daně od 2018
Kopíruji výňatek - sdělení GFŘ
Sdělení pro plátce daně ze závislé činnosti k tiskopisu Prohlášení poplatníka daně z příjmů fyzických osob ze závislé činnosti
"K aktuální (doposud používané) podobě Prohlášení poplatníka daně z příjmů fyzických osob ze závislé činnosti sdělujeme, že vydaný vzor č. 25 a vzory předchozí (na tři zdaňovací období) bude možné i nadále využívat u zaměstnanců, kteří budou činit prohlášení k dani pouze listinnou formou. U zaměstnanců, kteří uplatňují daňové zvýhodnění je využitelný vzor č. 24 a 25, u daňových nerezidentů ČR doporučujeme nepoužívat vzory nižší než je vzor tiskopisu č. 25. Uvedený vzor tiskopisu č. 25 zůstane i nadále k dispozici v databázi daňových tiskopisů pod zdaňovacím obdobím 2017, tzn. lze ho z databáze stáhnout, či přímo vytisknout a použít i pro další zdaňovací období."
http://www.financnisprava.cz/cs/danove-tiskopisy/upozorneni-mf-k-tiskopisum/Sdeleni-tiskopis-Prohlaseni-poplatnika-DPFO-ze-zav-2018-8812
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více jak 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
5. 1. 2018 14:08
Dobrý den,
za chvíli se mi začnou sbíhat zaměstnanci ohledně prohlášení poplatníka daně na rok 2018 a z důvodu ročního zúčtování. Nevím, jak přesně je to s novými tiskopisy, prosím zkušenější o posouzení, jestli je můj názor správný:
ten, kdo má nedopsaný tiskopis co byl původně na tři roky, v něm může pokračovat dále. Ten komu skončil, má tedy tři roky již vyplněné (u mě asi tak 80 % lidí), by si měl vyplnit už jen ten nový jednoroční a o zúčtování bude žádat ještě na tom původním...
A nebo může znovu použít nový tříletý tiskopis od začátku (což by mi hodně usnadnilo práci)? Podotýkám že nemám žádné cizince atd.
Děkuji za odpověď