Re: OSVČ - sociální
Čím dříve podáte přehled, tím dříve Vám budou zálohy vráceny.
Je nutno OSSZ doložit (potvrzením školy), že jste student, abyste byl považován za OSVČ vedlejší. Z loňského přehledu zřejmě vyplývalo, že jste povenen zálohy platit. Pokud jste - jak uvádíte - za r.2005 nedosáhl uvedeného příjmu, nezakládá to účast na důchod.pojištění.
Re: OSVČ - sociální
>>Jsem OSVČ, student, vedlejší činnost. Příjmy po
>>odpočtu výdajů 42 285 Kč, méně jak 42 922Kč, vloni
>>jsem
>>platil zálohy na sosiální.Budou mi vráceny všechny
>>zálohy
>>z loňska,tím že jsem nedosáhl minim.částky nebo i tak
>>musím platit ty zálohy?Z přehledu jsem pochopil, že
>>musím platit i z min. vyměř. základu, ale když jsem
>>nedosáhl ten min vyměř. základ, tak proč, když jsem
>>vedlejší činnost? Nerozumím tomu, prosím o
>>vysvětlení.
>>Děkuji všem.
Pokud jste již zálohy platil, budou zúčtovány proti pojistnému,které budete muset za rok zaplatit a to ze skutečných vašich příjmů.
Vyjde-li Vám vrácení, nebudou Vám vráceny zálohy, ale pojistné, které jste v zálohách zaplatil navíc. Přehled můžete podat ihned po přiznání k dani za r.2005.Vyjde-li Vám přeplatek, bude Vám vrácen pokud nemáte u OSSZ jiné pohledávky.
>
> Čím dříve podáte přehled, tím dříve Vám budou zálohy
>vráceny.
>Je nutno OSSZ doložit (potvrzením školy), že jste
>student, abyste byl považován za OSVČ vedlejší. Z loňského
>přehledu zřejmě vyplývalo, že jste povenen zálohy
>platit. Pokud jste - jak uvádíte - za r.2005 nedosáhl
>uvedeného příjmu, nezakládá to účast na důchod.pojištění.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
8. 1. 2006 8:27
Jsem OSVČ, student, vedlejší činnost. Příjmy po odpočtu výdajů 42 285 Kč, méně jak 42 922Kč, vloni jsem platil zálohy na sosiální.Budou mi vráceny všechny zálohy z loňska,tím že jsem nedosáhl minim.částky nebo i tak musím platit ty zálohy?Z přehledu jsem pochopil, že musím platit i z min. vyměř. základu, ale když jsem nedosáhl ten min vyměř. základ, tak proč, když jsem vedlejší činnost? Nerozumím tomu, prosím o vysvětlení. Děkuji všem.