Re: Penzijní připojištění - zaměstanavat
Mám za to, že jeden člověk nemůže mít víc než jednu aktivní smlouvu o penzijním připojištění. Nechápu ale, proč by si zaměstnavatel měl vybírat, kam bude přispívat a kam ne? Snad to dělá pro zaměstnance a ne pro penzijní fond? Tady bych asi hledala řešení.
Firma to odůvodňuje tím, že je to administrativně náročné, a proto hodlá počet fondů omezit. S.
Irmo zrejme nevite co je s tim za praci. Nehlede k tomu, ze zamestnavatel musi mit uzavrenou ramcovou smlouvu s penzijnim fondem - tezko bude uzavirat smlouvu s kazdym. Nehlede k tomu, penize chce zamestnanec, tak pro to musi alespon neco udelat.
Nechce - nic nedostane - jak proste. :-)))
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
8. 1. 2006 22:26
V práci nám budou přispívat na penzijní připojištění. Já si však už delší dobu platím sama. Je možné založit druhou smlouvu s jiným fondem, kde bych neměla státní příspěvek a posílaly by se tam jenom příspěvky zaměstnavatele a svou původní smlouvu bych ponechala beze změny? Nebo budu muset zaměstnavatele přesvědčit, aby mi platil do mého fondu nebo v horším případě, změnit fond dle přání zaměstnavatele?
Děkuji za radu.
Stáňa