Re: Přiznání k DPH
Účetní musí rozdělit vaše došlé DD na ta plnění, která jste použila jen na vaše uskutečněná plnění s nárokem na odpočet DPH, pak na ta, která jste použila jen na plnění osvobozená od daně bez nároku, u těch se nárok na odpočet DPH neuplatní a nakonec na plnění, která jste použila jak na vaše plnění podléhající dani, tak na plnění osvobozená bez nároku na odpočet, u těch se nárok na odpočet krátí koeficientem podle § 76 zákona o DPH.Samozřejmě se jedná jen o plnění od plátců, u plnění od neplátců není co odpočítávat a tedy ani krátit :-).
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
19. 1. 2006 13:55
Prosím Vás o radu. Jsem plátce DPH a mimo jiné provozuji i činnost která je osvobozená od daně bez nároku na odpočet daně. Moje účetní mi řekla, že aby mohla vypsat přiznání k DPH musím spočítat všechny náklady spojené s činností osvobozenou. Nemí možné se s ní na čas spojit. A já teď nevím, zda k tomu potřebuje spočítat výdaje spojené s osvob. činností jen od plátců DPH nebo mám spočítat i od neplátců? Děkuji za radu.