Re: zřizovací výdaje-HIM a DHIM u ŽL-pro
*** Vás, jakožto FO, se týká §5/7 - nezbytně vynaložené výdaje před zahájením činnosti. Takže tyto výdaje (počítač, program, ŽL,..) budou Vaším daňovým výdajem. U IM stanovíte vstupní cenu dle §29 (bude to zřejmě ta kupní cena plus náklady související s pořízením - přečtěte), zařadíte do odpisové skupiny a budete odepisovat - daňovým výdajem budou odpisy.***
Re: zřizovací výdaje-HIM a DHIM u ŽL-pro
asi by bylo dobre rozlisit, o jaky program se jedna - pokud napr. windows, tak bych to secetla dohromady s cenou PC a odepisovala (PC bez windows nepobezi), pokud jde napr. o ucetni SW (tedy nejaky nadstavbovy, tak rovnou do N
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
20. 1. 2006 8:34
Dobrý den,
pročetla jsem diskusi o zřizovacích výdajích a výdaje před zahájením podníkání a jsem z toho jelen.
Jsem jen na ŽL a před zahájením činnosti jsem nakoupila stroj za 180 000 a počítač za 15 000 a program za 40 000.
Takže teď nevím, jestli to mám vše sečíst a pět let odepisovat, nebo jak to udělat. A pokud odepisovat, to mám k tomu přičíst i kalkulačku a náklady za ŽL a takové drobné výdaje, které byly před zahájením činnosti?!
Děkuji
Slávka