Re: Min.základ daně- prosím!!! doplneni
jen upresnim, tak jak si to myslim ja :-)
Pokud je OSVC tak se ho MZD tyka, s tim souhlasim, pokud nemel prijmy, tak je to "jeho problem" (dle meho selskeho rozumu institut MZD vznikl prave kvuli tomu a kvuli tem, kteri nekolik let za sebou podnikali se ztratou). ALE pokud je i zamestnan, tak se ho MZD tyka take, ale prijmy z OSVC i zamestnani se scitaji, takze vetsinou neni problem MZD prekrocit.
Re: Min.základ daně- prosím!!! doplneni
Díky moc za všechny odpovědi. Omlouvám se, že reaguji až teď, ale já jsem zaměstnaná.
Shrnutí: bratr nemá příjmy, platí soc. a zdrav. poj. (doufám), není zaměstnán. Několikrát jsem ho posílala pozastavit činnost, ale je to takový "balík z vesnice", kam ho postavíš, tam ho najdeš. Ještě jednou díky.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
27. 1. 2006 7:07
Prosím, poraďte. Bratr má živnosťák, ale celý loňský rok nepodnikal a ani jinak nevydělával. Živnost nezrušil a ani nepozastavil. Asi platil jen sociální a zdravotní pojištění. Musí podávat daňové přiznání a platit daň z minimálního základu?díky za odpověď.