Re: Dovolená na zotavenou
Rodičovský příspěvek můžete čerpat současně s řádnou dovolenou. Doba pobírání PPM se posuzuje jako doba odpracovaná.Za dobu nemoci Vám musí krátit nárok na dovolenou
o 1/12 za 100 neodpr.dnů a za každých 22 takových dnů o další
1/12. Teď již musím skončit, jistě se někdo najde, kdo Vám to přesně spočítá.
Re: Dovolená na zotavenou
Nárok na dovolenou za r.2005 máte 15 dnů.
20 dnů se krátí o 3/12 ( za 147 prac.dnů nemoci)- 5 (1,67x3).
Čerpala jste již 3 , takže zůstatek z r.2005 je 12. Nová dovolená za r.2006 bude 20 dnů. Nebude Vám krácena,pokud na ni nastoupíte
ihned po skončení PPM.O její určení před skončením PPM požádáte a budete čerpat i těch zbylých 12 dnů z r.2005.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
31. 1. 2006 15:43
Dobrý den, prosím Vás o radu.
Za rok 2005 jsem měla nárok na 20 dní dovolené na zotavenou, 3 dny jsem si již vybrala a 17 dní mi zbývá. Od 16. května do 7. prosince 2005 jsem byla na rizikovém těhotenství ( čili nemocná). 8. prosince jsem nastoupila MD, která bude trvat až do 21. června 2006. Prosím můžete mi sdělit na kolik dnů dovolené mám nárok za rok 2005 a rok 2006.
Účetní mně stále tvrdí, že v době, kdy jsem na MD nemám nárok na dovolenou na zotavenou, ale já vím, že nemá pravdu.
Když nastoupím na dovolenou 22. června 2006 mohu současně pobírat i rodičovský příspěvek? Do práce bych se chtěla vrátit až po třech letech.
Mnohokrát děkuji.