Re: Prac.úraz a doba určitá
Dokud budete v prac. neschopnosti, tak se pro Vás nic nemění. Jste v ochranné lhůtě. A pokud jde o odškodnění, tak z vlastní zkušenosti vím, že náhrada za ztátu na výdělku náleží po dobu trvání prac. poměru, dá-li se důvodně předpokládat, že by zaměstnanec dále nepracoval. A pojišťovna mi vrátila výpočet na ztrátu na výdělku s tím, že to musím přepočítat až do konce prac. neschopnosti. Tzn., že po celou dobu pracovní neschopnosti, i když už skončil pracovní poměr.
Pokud Vám smlouvu neprodlouží, tak pracovní poměr skončí 30.9. Nemocenskou ale budete pobírat dál až do uschopnění. Na ÚP se nahlásíte až po skončení nemoci. Můžete tam zajít i teď, ale dokud budete nemocen, podporu nedostanete. Praxe je taková, že Potvrzení o zaměstnání dostanete po skončení nemoci, protože do něj musí být zaznamenány všechny promaroděné dny. Pokud na tom budete trvat, tak ho dostanete v den skončení s tím, že do něj bude zapsáno, že nemoc stále trvá. Po skončení nemoci ho musíte vrátit k doplnění nebo bude vystaven dodatek, který bude jeho nedílnou součástí. Zaměstnavatel by měl na zdrav. poj. nahlásit trvání a pak skončení nemoci po ukončení pracovního poměru. Uschopenku si okopírujte, pro jistotu, kdyby tu nemoc zaměstnavatel na pojiš´tovnu nenahlásil a ta po Vás chtěla doložit, co jste v tu dobu dělal.
Rozdíl mezi nemoc. dávkami a průměrným výdělkem vyplácí buď zaměstnavatel nebo pojišťovna, u které je pojištěn (častěji to bývá Kooperativa). Zaměstnavatel jí dá podklady a ta to zašle rovnou Vám.
>>>30.9.06 mi končí prac.smlouva na dobu určitou. Teď
>>>jsem v prac. neschopnosti - pracovní úraz. Vím, že
>>>smlouva končí dnem uplynutí, ale jak dál? Nahlásit se
>>>na
>>>pracák a uvědomit zdrav. pojišťovnu. Zápočťák dostanu
>>>nebo ne? A jak je to s případným doplatkem do průměru
>>>a
>>>odškodněním za úraz?
>>>Díky
>>Dokud budete v prac. neschopnosti, tak se pro Vás nic
>>nemění. Jste v ochranné lhůtě. A pokud jde o
>>odškodnění, tak z vlastní zkušenosti vím, že náhrada
>>za ztátu
>>na výdělku náleží po dobu trvání prac. poměru, dá-li
>>se
>>důvodně předpokládat, že by zaměstnanec dále
>>nepracoval. A pojišťovna mi vrátila výpočet na ztrátu
>>na
>>výdělku s tím, že to musím přepočítat až do konce
>>prac.
>>neschopnosti. Tzn., že po celou dobu pracovní
>>neschopnosti, i když už skončil pracovní poměr.
>
>Pokud Vám smlouvu neprodlouží, tak pracovní poměr
>skončí 30.9. Nemocenskou ale budete pobírat dál až do
>uschopnění. Na ÚP se nahlásíte až po skončení nemoci.
>Můžete tam zajít i teď, ale dokud budete nemocen, podporu
>nedostanete. Praxe je taková, že Potvrzení o
>zaměstnání dostanete po skončení nemoci, protože do něj musí
>být zaznamenány všechny promaroděné dny.
*** Dny prostonané v souvislosti s pracovním úrazem se ale do zápočtového listu neuvádějí - nezapočítávají se do podpůrčí doby!
Pokud na tom
>budete trvat, tak ho dostanete v den skončení s tím, že
>do něj bude zapsáno, že nemoc stále trvá. Po skončení
>nemoci ho musíte vrátit k doplnění nebo bude vystaven
>dodatek, který bude jeho nedílnou součástí.
>Zaměstnavatel by měl na zdrav. poj. nahlásit trvání a pak
>skončení nemoci po ukončení pracovního poměru. Uschopenku si
>okopírujte, pro jistotu, kdyby tu nemoc zaměstnavatel
>na pojiš´tovnu nenahlásil a ta po Vás chtěla doložit,
>co jste v tu dobu dělal.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Stát zveřejnil maximální ceny paliv. Od zítřka nesmí pumpy zdražit nad limit
Finanční správa začíná vracet peníze. Podívejte se, kdy vám dorazí
Firmy narážejí v novém hlášení. Kvůli těmto chybám jim systém vrací podání
Historie čerpacích stanic: Víte, že než vznikly, prodávalo se palivo v lékárnách?
Další vysoká pokuta za švarcsystém, po programátorech si úřady vyšláply na kadeřnice
Konec drahého tankování? Vláda zavádí stropy a zlevňuje naftu
25. 9. 2006 22:35
30.9.06 mi končí prac.smlouva na dobu určitou. Teď jsem v prac. neschopnosti - pracovní úraz. Vím, že smlouva končí dnem uplynutí, ale jak dál? Nahlásit se na pracák a uvědomit zdrav. pojišťovnu. Zápočťák dostanu nebo ne? A jak je to s případným doplatkem do průměru a odškodněním za úraz?
Díky