Re: Vnitrostátní nákl. autodoprava nad 3
Pro splnění vydání koncese na vnitro nad 3,5 tuny musíte splňovat určitá kritéria. Jsou uvedena v živ.zákoně. Pokud je nesplníte Vy, můžete použít zastupující-odpovědnou osobu, která tato kriteria splňuje. Na vašem ŽÚ Vám sdělí všechny podrobnosti. Po doložení těchto formalit ai přes svůj ŽÚ požádáte o vydání konc.listiny, ŽÚ jej pošle na KÚ a tam už musíte doložit určité finanční krytí. Protože teprve začínáte, tak budou požadovat složení částky na speciální účet. Můžete se také obrátit na Podnikatelkou pojišťovnu a s ní uzavřít pojištění na tuto jistinu a nemusíte shánět peníze, ŽÚ toto uznává jako splnění podmínek pro vydání koncese. Všechny podrobnosti i částky najdete v živnostenském zákonu a podrobné informace získáte i telefonicky na Vašem živ.úřadě.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Stát zveřejnil maximální ceny paliv. Od zítřka nesmí pumpy zdražit nad limit
Finanční správa začíná vracet peníze. Podívejte se, kdy vám dorazí
Firmy narážejí v novém hlášení. Kvůli těmto chybám jim systém vrací podání
Historie čerpacích stanic: Víte, že než vznikly, prodávalo se palivo v lékárnách?
Další vysoká pokuta za švarcsystém, po programátorech si úřady vyšláply na kadeřnice
Konec drahého tankování? Vláda zavádí stropy a zlevňuje naftu
6. 10. 2006 12:03
Dobrý den
Mám na Vás dotaz ohledně mého úmyslu podnikat ve vnitrostátní nákl. dopravě nad 3,5 t. Chtěl bych začít a dost dobře nerozumím znění zákona. Můžete mi poradit co všechno musím splnit abych mohl začít podnikat ? Druh podnikání je vnitrtrostátní aut. nákl. doprava. Jedná se o přepravu nezávadného materiálu na paletách (potraviny, stavební mat. apod.). Pro začátek s jedním nákl. vozem. Nemám dlouhodobou praxi v řízení. Pravděpodobně tedy nedostanu koncesní listinu na provozování živnosti. Dá se toto nějak zařídit jinak abych mohl pokračovat v mém záměru ? Prostřednictvím třetí osoby apod. Dále jsem se dočetl, že musím prokazatelně disponovat velkým obnosem peněz (cca 200 000 Kč) abych vůbec mohl dostat živnostenské oprávnění. Nechápu proč a jestli je to nějak podmíněné. Dá se tato částka nějak pořešit jinak když jí nevlastním. Budu mít své vlastní nákladní auto a finance do začátku, nasmlouvanou práci s obch. partnery ale peníze si nejdřív musím vydělat. Co všechno potřebuji a jak si můžu pomoci v mém případě. Mám zájem podnikat.
Můžete mi prosím poradit.