Re: Stanov.norem přirozených úbytků záso
Zrovna moc neporadím, ale.... Udělejte smutné oči na účetní/ho u býv. ČSAD a účetní/ho v některé menší závodní kuchyni. Jinak - pokud jde o maso - tam snad ani není nutné se ztrátou zabývat.
Dejme tomu např. u krkovice - zde je cena s kostí nějaká, u vykostěné bude samozřejmě vyšší, čili to není ztráta na váze. U masa jde hlavně o ztráty vysýcháním. Při účtování restaurace se u mě FÚ nikdy nepozastavil nad tím, že u potravin nebyly ztráty, protože tam je obrátka potravin tak rychlá, že nějaké vysýchání nebo rozprach u mouky, cukru ap. není vůbec čas.
S naftou zkušenost nemám, ale já bych řekl, že budou spíše přebytky.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Stát zveřejnil maximální ceny paliv. Od zítřka nesmí pumpy zdražit nad limit
Finanční správa začíná vracet peníze. Podívejte se, kdy vám dorazí
Firmy narážejí v novém hlášení. Kvůli těmto chybám jim systém vrací podání
Historie čerpacích stanic: Víte, že než vznikly, prodávalo se palivo v lékárnách?
Další vysoká pokuta za švarcsystém, po programátorech si úřady vyšláply na kadeřnice
Konec drahého tankování? Vláda zavádí stropy a zlevňuje naftu
10. 10. 2006 14:03
Dobrý den, prosím o radu. Potřebuji vytvořit vnitropodnikovou směrnici pro stanovení norem přirozených úbytků zásob.Konkrétně se jedná o naftu, kterou nakupujeme, skladujeme ve vlastní nadzemní čerpací stanici a následně tankujeme do firemních vozidel. Evidujeme nákupy a spotřebu(tankování) v knize a na konci roku zjišťujeme inventarizační rozdíl.Bylo mi řečeno, že když vykážeme nulový rozdíl, u kontroly to určitě neprojde a že si mám stanovit normu přirozených úbytků(např.že se nafta vypařuje) a tak tento rozdíl daňově uplatním. Jak ale takovou normu zjistím?Nějaké fyzikální tabulky???Nemáte s tím někdo zkušenost?
Obdobně mám stanovit normu v prodejně maso-uzeniny, kde jsou opět přirozené úbytky-kosti a odpad při porcování masa ap.Je to malá prodejna mé tchýně, která si přivydělává k důchodu, nemá zaměstnance, nakupuje i prodává sama, neudělá mi ani inventuru s tím, že sama sebe neokrade.Jak mám "vymyslet" rozdíl, nejlépe aby se vešel do normy????
Děkuji mnohokrát