Re: úroky ze stavebního spoření a zúčtov
v případě výstavby, změny stavby32) nebo koupě rozestavěné stavby užíval předmět bytové potřeby k vlastnímu trvalému bydlení nebo k trvalému bydlení druhého z manželů, potomků, rodičů nebo prarodičů obou manželů po nabytí právní moci kolaudačního rozhodnutí - chápu to správně,že nemusí mít nyní,když dům není zkolaudován trvalé bydliště v rodinném domě a že tudíž můžu uplatnit úroky? Ale jak nyni vím,že jakmile kolaudační rozhodnutí nabyde právní moci,on se tam nastěhuje? Pokud by se nanastěhoval musela bych nějak zpětně dodaňovat?
Re: úroky ze stavebního spoření a zúčtov
aha,takže v ném případě mi stačí ještě stavební povolení,kde je zaměstnanec uveden jako stavebník (nemusí tam mít trvalé bydliště) a mohu úroky uplatnit. Mohla je teda uplatnit i kolegyně v roce 2005. Doufám,že zaměstnanec je uveden jako stavebník. Co dělat, pokud by nebyl a tudíž v roce 2005 úroky nemohly být uplatněny,jak to napravit?
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
9. 2. 2007 8:19
Prosím o radu. Jsem z toho opravdu zmatená.
Zaměstnanec mi donesl potvrzení o zaplacených úrocích ze stavebního spoření.
1. v listu vlastnictví je majitelem zaměstnanec + manželka, a to formou společného jmění manželů, podíly nejsou určeny
2.v potrzení od stavební spořitelny je dlužníkem zaměstnanec
3. účastníky úvěrové smlouvy jsou oba manželé
4. zaměstnanec staví na pozemku zcela nový rodinný dům,bylo vydáno stavební povolení, dům zatím není dostavěný,nikdo v něm nebydlí, nebyl zkolaudován a zaměstnanec má trvalé bydliště jinde, ne v rodinném domě.
Mohu úroky z tohoto úvěru uplatnit při ročním zúčtování? Nevím jestli mohu,když tam zaměstnanec nemá trvalé bydliště, jsem z §15 ZoDP docela zmatená.
Kolegyně zaměstnanci za rok 2005 uplatnila úroky z tohoto úvěru,ale neměla žádné podklady,pouze potvrzení o úrocích.
Pokud v roce 2005 nemohly být úroky uplatněny,prosím poradíte co mám teď dělat, jak chybu napravit?