Re: fa za přepravu - vývoz
Daňový dokladem je podle § 30 odst.1 písemné rozhodnutí o propuštění zboží do celního režimu, ve kterém vznikla daňová povinnost.
Kdy máte propuštěno zboží do volného oběhu - myslím tím datum na razítku celního úřadu? Faktura za zboží může být z prosince, ale zboží mohli propustit do volného oběhu až v lednu.
My dáváme do přiznání jako daňový doklad dovozní JSD, na kterém připočteme k ceně zboží vedlejší náklady a z toho vypočteme DPH.
přepravní společnost, která poskytuje přepravu ze třetí země nám posílá dovozní doklad. datum, které je na něm uvedené dávám do přiznání. doufám, že je to tak správně. ale fakturu za přepravu od českého dopravce nevím, kdy do přiznání dát. přišla mi až v lednu a tak nevím, zda mám postupovat dle toho, kdy mám doklad v ruce tzn. leden, nebo kdy se přeprava uskutečnila tzn. prosinec
děkuji za trpělivost
ano, fa za přepravu je bez DPH. takže mám dát do měsíce, kdy byla přeprava uskutečněna, i když doklad mám až v lednu?
a ještě prosím.
v jednom případě mi nesouhlasí částky. na faktuře za zboží máme dvě položky, které jsme dostali zdarma, ale na JSD jsou vyčísleny 6,22 USD. také tuto částku dát do přiznání DPH?
placám se v tom. ať čtu zákony dokola v praxi vždycky mám háčky.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Poplatky za rozhlas a TV se ruší. Nahradí je stát. Lidé mohou přispívat doborovolně
Důležitý dokument pro seniory. Kdy budete potřebovat potvrzení o důchodu
Finanční správa upřesnila, kdy si podnikatelé mohou uplatnit odpočet DPH
Stát chce mít páku na ceny benzínu a nafty. Vláda schválila nový zákon
Evoluce hypoték: Jak se z antické zástavy stal pilíř moderní ekonomiky
Za švarcsystém už nemá hrozit pokuta pracovníkům, ale jen zaměstnavatelům
20. 1. 2012 8:21
Dobrý den, prosím moc o radu. mám fakturu od českého přepravce za dopravu ze třetí země. fa mi přišla v lednu, ale přeprava byla uskutečněna v prosinci. teď nevím, jak postupovat, kdy ji dát do DPH. jestli do prosince, kdy mám na ř. 7 a 43 fakturu za pořízení zboží ze třetí země a na tyto řádky přijdou i vedlejší náklady, a nebo až do ledna, kdy jsem měla fakturu v ruce. pak bych ale měla v prosinci v dph pořízení zboží a až v lednu přepravu.
děkuji