Dobrý den, jeden náš zaměstnanec si doposud zpracovával daňové přiznání sám, ale letos žádá o provedení ročního zúčtování. Budu to zpracovávat poprvé a chci si ověřit postup. Se zaměstnancem jsem podepsal prohlášení poplatníka vč 3. části. + chce nárokovat odpočet úroku z úvěru ke kterému mam potvrzení a výši úroků za uplynulý rok. Co vše mám já zpracovat? Pouze "Výpočet daně a daňového zvýhodnění" a toto odevzdat na FÚ nebo i něco dalšího? Kdyby si podával zaměstnanec přiznání sám tak bych zase připravil jen Potvrzení o zd. příjmech? Děkuji za informace a příp. rady na co si dát pozor. MC
Re: roční zúčtování daně
Musí vám doložit výpis z katastru nemovitosti nebo výpis z listu vlastnictví + smlouvu o úvěru + potvrzení o zaplacených úrocích. Vy mu spočítáte roční zúčtování daně, přeplatek vrátíte nejpozději ve výplatě za březen.
1. 2. 2012 11:22
Dobrý den,
jeden náš zaměstnanec si doposud zpracovával daňové přiznání sám, ale letos žádá o provedení ročního zúčtování. Budu to zpracovávat poprvé a chci si ověřit postup.
Se zaměstnancem jsem podepsal prohlášení poplatníka vč 3. části. + chce nárokovat odpočet úroku z úvěru ke kterému mam potvrzení a výši úroků za uplynulý rok.
Co vše mám já zpracovat? Pouze "Výpočet daně a daňového zvýhodnění" a toto odevzdat na FÚ nebo i něco dalšího?
Kdyby si podával zaměstnanec přiznání sám tak bych zase připravil jen Potvrzení o zd. příjmech?
Děkuji za informace a příp. rady na co si dát pozor. MC