Re: mateřská dovolená 2012
"Podmínkou nároku na peněžitou pomoc v mateřství je účast pojištěnce na pojištění alespoň po dobu 270 kalendářních dní v posledních dvou letech přede dnem nástupu na peněžitou pomoc v mateřství."
Píšete, že dítěti jsou už 4 měsíce. To řešíte až teď?
Reknu vam jak to je.......oslovila me kamaradka....ma to slozite. :-(....co presne pobira nebo nepobira nevim.....do toho az tak nevidim......jen mi sdelila, ze ji rekli, ze nema narok na PPM z duvodu prekroceni minima....coz se mi nezda, proto se ptam a pravda jejimi usty, ale zajima me hlavni vec, zda opravdu muze zaniknout narok na PPM.
Aha, tak se s tím netrapte. Pokud nevíme přesně, o co se jedná, je těžko radit.
Při pobírání PPM si nesmí vydělávat v pracovním poměru, z jehož pojištění jí nárok vznikl. Může však vykonávat jinou práci pro jiného zaměstnavatele nebo i stejného, ale jinou práci, třeba na dohodu. Výše příjmu není nijak omezena.
Vzhledem k tomu, že dítěti jsou už 4 měsíce, je možné, že kamarádce prostě PPM normálně končí a ona mluvila o rodičovském příspěvku, který teď bude pobírat a který je samozřejmě nižší než PPM.
mate pravdu, mela by v prve rade ona sama si vse vybehat a pozjistovat.......ja vim.....musim ji k tomu dotlacit.......ale i tak, opravdu muze zaniknout narok? je to divne, ja myslela ze vsichni dostavajipenize....a ted slysim tohle......
kazdopadne moc dekuji za vase nazory, podnety ....
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
28. 2. 2012 8:41
Dobrý den, je možné, že nemám nárok na mateřskou pokud mám vyšší příjem, než je dvojnásobek životního minima, tedy měla jsem před porodem (už mám 4 měsíční dítě)? Děkuji.