Re: Daň. přiznání vyplacená pojistka za
Pokud neprovádíte RZD, ale zpracovávávte zaměstnancům DP, pak zaměstnanci, kteří v roce nic nezaplatili na dani a nemají jinou daňovou povinnost, ti DP podávat nemusejí.
Ti, co uplatňují děti, těm DP zpracujte a podají si jej na FÚ, do DP napíšou adresu nebo účet, kde jim přeplatek bude zaslán.
A váš manžel dostane od pojišťovny potvrzení o zdanitelných příjmech (pokud byla sražena zálohová daň). Příjem z pojišťovny a od zaměstnavatele sečtete a uděláte klasicky daňové přiznání. Taky sečtete zaplacenou daň. Prostě pouze tyto dva příjmy (zaměstnavatele a pojišťovnu) sečtete.
Moc Vám děkuji,
tak jsem si to myslela, že by to mělo být.
Ještě jednou děkuji za rychlo odpověď-
Růžovky mám podepsané a chtějí abych dělala DP, jen jsem zjistila, že nemám podepsanou stranu 3 a 4 tu si musím nechat od zamě. také podepsat , že?
Ne, to jim nedávejte podepisovat. Podepisovali by, kdybyste jim prováděla roční zúčtování daní. Ale zaměstnanci budou podávat daň přiznání (předpokládám, že firma má málo peněz a nechce čekat na vrácení daně od FÚ), takže str. 3 a 4 nevyplňují.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Změny, které přináší rok 2026 do oblasti zaměstnávání
Velký rozcestník změn v roce 2026, které se týkají podnikatelů
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
11. 2. 2013 8:04
Dobrý den,
potřebuji radu od zkušených. Letos poprvé za podnik děláme daně, mám zaměst. a 80%vyšlo vše 0 (jsou Invalidní důchodci, nedávali zálohy ani nedoplatky nevznikly, protože mají slevy vyšší než daň.) Mám i za ně vyplňovat přiznání k dani z přijmu FO? Nebo nemusím?(mám růžovky podepsané a v nich vloženy výpisy z Money, kde je vidět výdělek, a že povinost je 0) Na Finančák jsem již odevzdala papír o počtu zaměstn. co měl být do 15,2.
Pak tu mám dva zaměstnance, ti mají dań. bonus na dítě. Za ně vyplním DAP a dám na Fú aby jim přeplatek poukázal? (nic za zaměst. nevyplňuji, jen klasicky přiznání k dani z přijmu FO?
Můj manžel měl úraz v práci, dostal vyplacenou pojistku, kde byla snížena o 15% daň. účetní mu dala papíry jak za prac. čínnost tak i z úrazu a že si má přiznání udělat sám, ovšem nevím, kam mám pojistku dát? Musím ji tam zapisovat, když už je zdaněná?
Předem Vám moc děkuji za odpověď!